Helmet lukuhaaste 2019

Helmet-lukuhaaste on itselleni muutaman vuoden ajalta tuttu asia, mutta en ole vielä koskaan osallistunut haasteeseen. Vaikka nimi Helmet viittaa Helsingin, Espoon Vantaan ja Kauniaisten kirjastoihin, lukuhaaste sopii ihan kaikille missä tahansa. Haasteessa on 50 kohtaa, joiden perusteella valitaan lukemista. Aiempina vuosina olen kokenut listan itselleni liian stressaavaksi ja olen lähinnä vain seurannut lukuhaasteen facebook-sivua, jossa on vilkasta keskustelua ja paljon vinkkejä eri kohtiin. Sitä kautta olen poiminut itselleni lukuvinkkejä ja löytänytkin ihan uusia kirjoja luettavakseni. 

The idea is notto live forever,but to createsomethingthat will..png

Nyt alkoi tuntua siltä, että voisin tämän vuoden haasteeseen tarttua. Seurattuani muiden kirjoittamia kommentteja, totesin ettei tuosta listasta kannata stressaantua. Haasteen voi suorittaa kukin omalla tyylillään tai tehdä vaikka Pieni Helmet-lukuhaaste, jossa on 25 kohtaa ja joka sopii myös lapsille.

Ajattelin tallentaa listan word-tiedostoksi ja lisätä kunkin haastekohdan alle lukemani kirjan tai nyt alustavasti itselleni mieleen tulevia ehdotuksia kuhunkin kohtaan luettaviksi kirjoiksi. Ja suunnittelin, etten kuittaa samalla kirjalla montaa haastekohtaa, mutta jos yhteen haastekohtaan tulee luettua useampi sopiva kirja, listaan ne kaikki. 

Pohdin myös tekisinkö Helmet-musahaasteen, mutta se jää vielä nähtäväksi. Leffa-haaste olisi myös kiva, mutta sellaista ei ainakaan vielä ole valmiina pohjana. Voisihan sen kehitellä itsekin ja jos siihen saisi miehenkin mukaan. Olisihan se kivaa katsoa yhdessä leffoja hieman monipuolisemmin.

Hyvää alkanutta vuotta 2019!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *