Parhaat paikat lukemiseen

Mulle lukeminen on aina ollut yksi tapa elää. Mietinkin joskus, että mitä ne muut ihmiset tekee, ne jotka ei tykkää lukea.. En osaisi elää ilman kirjoja. Kirjoja luen lähes missä ja milloin vain, mutta en autossa tai bussissa. Töissäkin saatan lukea ruokatauolla. 

Kaikista paras paikka lukemiseen on oma sänky jossa on puhtaan raikkaat pellavalakanat ja mukavasti tyynyt selän takana tukemassa. Ja paras aika usein on yöllä kun kaikki muut jo nukkuu. Harmi vaan, nukkuakin pitää.. Mutta joulunapa aion valvoa kun on vähän vapaata ja voi aamulla nukkua tai jos herää aikaisin, päivällä käydä pikku torkuilla. Ihanaa.

Olohuoneessa luen yleensä nojatuolissa jonka edessä on rahi. Vieressä on aina varalla huopa jos alkaa palella. Nojatuolin vieressä on pikkupöytä, jonka päällä on lamppu. Se on ehkä toiseksi paras paikka lukemiseen.

Muualla kuin kotona lukeminen on välillä vaikeaa. Ei löydä hyvää asentoa tai on liian rauhatonta jos vaikka istuskelee kahvilassa. Ja päädyn aina kahviloihin joissa ei ole sellaista omaa rauhaa, vaan pöydät on ihan vieri vieressä.

Kyllä koti on paras ja sänkyni parhain.

Lukemisen parhaita kavereita on punaviini, kahvi, tee ja karkki. Näistä useinmiten luen teekupillisen kanssa, mutta kahvi on hyvänä kakkosena. Viinin ja karkin kanssa pitää nautiskella hieman harvemmin. Jouluna sitten niitäkin. Ajattelin tehdä jossain vaiheessa retken kirjasto Oodiin ja testata siellä kahvilan antimia kirjan kanssa. Kirjasto ja kahvila yhdessä kuulostaa ihan huipulta.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *