Viihdekirjallisuus

Viihteellinen, kevyempi kirjallisuus oli pitkän aikaa oma suosikkini. Aloitin lukemaan aikuisten kirjoja melko nuorena kun olin ensin lukenut lähes kaikki kirjastosta löytyneet nuortenkirjat. Pidin siitä kun kirjoissa oli romantiikkaa ja tarina päättyi onnellisesti, yleensä päähenkilöiden avioitumiseen. Yksi suosikkikirjailijoista on ollut Nora Roberts. Hänen kirjoissaan on romantiikkaa ja varsinkin osa niistä on tämänhetkisen mielipiteeni mukaan yli-imeliä romanttisuudessaan, mutta teini-ikäiseen minään ne tarinat osui ja upposi. Nykyään luen edelleen Robertsin kirjoja ja olen tykännyt muutamista uudemmista kirjoista. Viimeisin kirja Come sundown, suomennettuna Kotiinpalaaja, oli hyvä lukukokemus vaikka tarina oli kammottava. Osassa näistä kirjoista ärsyttää todella paljon se jahkailu päähenkilöiden suhteissa. Ja useinhan tarinoissa toistuu sama kaava kirjasta toiseen. 

Toinen suosikkikirjailija on ollut Linda Howard. Hänen kirjoistaan ei ole suomennettu kovin monta, mutta olen lukenut kaikki englanninkielisinä. Kirjoissa on yleensä päähenkilöt ovat kunnon alfapari ja siitäkös kipinät sinkoilee. Kirjat on jännittäviä, monet vakoiluun liittyviä tai sitten ollaan luonnon armoilla ja törmätään rikollisiin. Ihan viihdyttäviä kirjoja, kun haluaa lukea jotain kevyempää. Mutta näissäkin ärsyttää se miten miehet komentelee naisia (jotka onneksi ei kuitenkaan tee kuten miehet käskee). Howardin kirjoissa toistuu kaikissa se, miten miespäähenkilö rakastaa ja arvostaa kaikkia naissukupuolen edustajia ja haluaa suojella heitä kaikin keinoin.

Samaan kategoriaan menee myös Karen Robards, Jude Deveraux ja Elizabeth Adler. En suosittele lukemaan, jos romantiikka aiheuttaa yökkimisrefleksin.

Viihdekirjailijoita joiden kirjoja en ole jaksanut lukea:

Jojo Moyes

Cathy Kelly

Danielle Steel

Catherine Cookson

Kira Poutanen

Sophie Kinsella

Tuossa nyt muutamia joita tuli mieleen. En osaa kaikkien kohdalla sanoa miksi en saanut luettua, mutta voi olla että ikäkin vaikuttaa tässä. Jossain vaiheessa alkoi tuntua siltä, että kaipaa kirjoilta jotain vähän muutakin kuin romantiikkaa ja hömppää. Ja ehkä ensiksi mainitut suosikkikirjailijat tässä genressä kirjoittaa enemmän jännitystyyppisesti kuin nämä listaamani kirjailijat. 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *