Reissuun

Korona alkaa olla sivutettu mutta nyt joutuu miettimään matkustamisia apinarokon takia.

Viikonloppuna olisi tarkoitus matkustaa naapurimaahan miehen vanhempien luon mutta valitettavasti tuolla on tavattu ensimmäinen / ensimmäisiä apinarokko tapauksia. Apinarokko leviää koronan tapaan raivokkaasti ja ensimmäinen lapsi on tartunnan takia joutunut sairaalahoitoon muistaakseni Briteissä.

Apinarokossa pelottavaa on se että se leviää ilmateitse eikä todellakaan tarvitse kosketusta limakalvoille tai yhdyntää jotta se leviää toisin kuin Venäjän maksetut trollit tuota väitettä keskustelupalstoilla levittää.

Meillä on kaksi pientä lasta joten ei aivan levollisin mielin lähdetä reissuun. Rehellisesti sanottuna tuo hieman pelottaa mutta ei lapsia voi vuosiksi eristää virusten takia isovanhemmistaan. Selvää on se että tulemme suojautumaan ainakin lennon ajan maskein taudeilta. Jotenkin tuntuu keljulta että lapsille pitää taas pukea maski naamalle mutta oikein muutenkaan ei voi suojautua rokolta. Perillä vietämme aikaa miehen vanhempien luona emmekä lähde kaupungille turhan takia ”hillumaan”. Lentokentältä meidät hakee miehen äiti jotta ei tarvitse taksia tai julkisia käyttää tuolla. Miehen vanhemmille pääsyn jälkeen menee kaikkien vaatteet pesuun ja puhdasta päälle sekä jokainen painuu suihkuun.

Olemme osalle tutuista ja ystävistä sanoneet että nyt ollaan todella varovaisia reissun aikana. Olemme saaneet kuulla olevamme hysteerikkoja, maski lambeja jne. Mielestäni tilanne vaatii nyt varovaisuutta.

 

Pakko on todeta että elämme vähintäänkin jänniä aikoja Nato hakemuksen vuoksi sekä apinarokon ja koronan takia. Haluaisin taas elää aivan normaalia elämää niin kuin vuonna 2019 jolloin ei tarvinnut käyttää maskia, vältellä muita jne. En jaksa enää uskoa siihen että tuo aika kuitenkaan palaa. Lapset saa elämästä erikoisen kuvan kun aina on jotkut rajoituksen joiden mukaan elää, tosin nuo on niin pieniä että he eivät siitä entisestä normaalista mitään hirveästi muistakaan.

Onko apinarokko vaikuttanut jo teidän kesä suunnitelmiin? Entä muu maailman tilanne?  Pelottaako reissuun lähtö?

perhe matkat lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *