Parempi myöhään…

Tulihan se bolognese vihdoin tehtyä! Ensin se piti tehdä sunnuntaina, syötiinkin makkaraa. Sitten suunnittelin tekeväni sen maanantaina, tehtiinkin kesäkeittoa. Nyt päätin heti ylös noustuani alkaa hommiin, ennen kun suunnitelmat muuttuu taas. Yritin etsiä ”sitä aitoa” reseptiä koko viikonlopun ja tulin siihen tulokseen, että kuten yleensä, niitä ”aitoja” reseptejä on yhtä monta, kuin on Italiassa Nonnan keittiöitä. Eli valitsin useimmin eteen putkahtaneen reseptin, johon tuli jokaisessa reseptissä olleet porkkana, selleri, sipuli ja liha ja lisäksi punkku ja paseerattu tomaatti. Nähtäväksi jää, tuleeko siitä edes syötävää.

 

20180627_082645_2.jpg

Tästä lähdettiin. Vieressä paras kaverini keittiössä: Alligator. Vähentää silppusmisen tuskaa huomattavasti. Hyvä apuri ihan 2 kätisellekin, mutta ehdoton apu yksikätiselle.

20180627_083339_2.jpg

Vihannekset silputtu, ilman tuskaa. Tässä ei kauan nokka tuhissut, mutta tämän jälkeen alkoikin se vaikea vaihe, eli juhelihan paisto.

20180627_094521_2.jpg

Kasvisten silppuamisesta tähän vaiheeseen meni vaatimattomasti tunti. Nyt vaan odotellaan, että on hautunut tarpeeksi.

 

Koti Ruoka ja juoma

Tulihan siitä…

 Ei se näköjään voi epäonnistua, tuo chutney broisku grillissä! Tein talvella tuon saman juhlakananpojan uunissa, enkä eritysemmin innostunut sen mausta, mutta tällä kertaa… ja vähän kuskusta voissa pyöräytettyjen paprikan ja kesäkurpitsan (sen teki isäntä) kanssa. Ai kun nannaa. Tämä tuleekin olemaan jatkossa se tapa, miten valmistan kokonaisen broiskun! Ei tosin ole mitään laihisruokaa tavall, jolla minä tein…

20.6.2018.jpg

KOKONAINEN BROILERI GRILLISSÄ (à la Siskot kokkaa-blogi)

  • valmiiksi marinoitu kokonainen broileri
  • vähän voita rinta nahan alle (minä laitoin pari valkosipulin kynttäkin, mutta ei se valmiissa linnussa maistunut)
  • n.4 rkl lemon chutney (tai puolet ja puolet sitruuna- ja mangochytney)
  • n.2 rkl soijakatiketta
  • n. 3 rkl öljyä

 

Sytytä grilli. Ei hirmu kuumaksi, lempeä lämpö riittää.

Tee broilerin rintanahkaan onkalo voille työntämällä sormet nahan alle. Laita pari nokaretta voita nahan alle

Sekoita kulhossa chutney, soija ja öljy broilerin valelua varten

Laita broileri ritilälle ja alle vuoka, joka kaappaa broilerista valuvat nesteet, etteivät ne sotke koko grilliä.

Grillaa broileria epäsuoralla tulella/hiilloksella kohtalaisella lämmöllä (tarkkaa astetta en osaa sanoa, koska grillissäni ei ole mittaria) ainakin 2 tunitia (omani oli ensimmäisellä kerralla 2 tuntia, nyt 3 tuntia). Valele tipua ahkeraan grillauksen aikana, ainakin 4 kertaa.

Tarkista linnun kypsyys mieluiten lihamittarilla. Kun mittari näyttää paksuimmasta kohtaa 75 – 78 on tipu valmis nautittavaksi.

 

 Tiedä muista, mutta minä nautin!

 

Koti Ruoka ja juoma