Positiivisuushaaste

Kirjoitin noin viikko sitten itsetietoisuudesta ja mainitsin siinä ohimennen positiivisuushaasteesta, johon ystäväni haastoi minut syksyllä. En itse asiassa edes tiedä mistä ystäväni oli löytänyt tämän haasteen. Jokin kirja taisi olla taustalla, mutta oli se mistä tahansa löydetty, minusta se oli aivan mahtava piristys syksyn pimeille päiville ja miksipä ei myös toisi valoa tammikuun hyytäviin iltoihin.

 

Positiivisuushaasteessa tarkoituksena on saada myönteinen olo niistä kauniista sanoista, joita läheiset ihmiset sinusta ajattelevat. Tämä toimii siten, että valitaan viisi läheistä ihmistä, joille lähetetään viesti, jossa pyydetään vastaanottajia kirjaamaan ylös viisi positiivista asiaa viestin lähettäjästä. Viestin perään voi lisätä itse lähettävänsä tämän jälkeen myös vastaanottajille viisi positiivista asiaa heistä. Alun perin itse sain ystävältäni viestin kertoa hänestä positiivisia asioita, jonka jälkeen sain häneltä takaisin listaan kauniista sanoista. Tämä meni kutakuinkin näin:

 

Seikkailija – menet rohkeasti kohti uusia asioitaKunnianhimoinen ja ahkera – paneudut täysillä siihen mitä teet ja saat sen huolella loppuunHeittäytyjä – Tartut asioihin, etkä jätä tärkeitä tilaisuuksia käyttämättäKaunis ja tyylikäs – oma persoonallinen ja eksoottinen tyyliEmpaattinen ja lämminsydäminen – ymmärrät muita ja aistit helposti tunnetiloja

 

Vaikka kuvaukset ovatkin melko ympäripyöreitä, ne upposivat ja osuivat täysin minuun. Koin, että ystäväni ymmärtää minua. Sanoista tuli myös todella positiivinen olo, tuntui hyvältä, että läheinen ihminen näkee minussa tämän kaltaisia asioita, joten päätin kokeilla itsekin millaisia sanoja saisin, jos lähettäisin itsekin eteenpäin positiivisuushaastetta. Niinpä laitoin viestin muutamalle hyvälle ystävälle jotka itsekin innostuivat tästä. Yksi ystävistäni lisäsi vielä viestin loppuun sanat ”Vau! Ihana tajuta kuinka ihana ystävä oletkaan”.

 

Suosittelen kokeilemaan tätä, sillä positiivisuus ei jää yksinomaan sinuun, vaan se valtaa myös ystäväsi. 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *