Vaateaarteet: Marokkolainen käsikoru

vera_20160101_0035_0.jpg

 

Olen heikkona koruihin. Ne ovat pieniä, kauniita esineitä, jotka koristavat ei ainoastaan minua itseäni vuoronperään, vaan myös seiniäni. Keräilen koruja, jotka ovat jopa niin isoja tai painavia, että niitä hädin tuskin pystyn itse käyttämään, jolloin ne päätyvät kotini seinille tuomaan väriä ja kauneutta.

 

Tällä kertaa päätin valokuvata tämän kauniin marokkolaisen käsikorun, jonka olen saanut noin viisi vuotta sitten isältäni tuliaiseksi kyseisestä maasta. Tämänkaltaisia Berberi koruja minulla on jonkin verran, joten olen yrittänyt hieman perehtyä niiden taustaan. Koru taitaa olla jalostamatonta hopeaa, vaikkakin tästä en ole ihan varma. Korun värikuviot taas vaikuttavat olevan jonkun sortin emalia tai lasia. Keltaisen, vihreän ja sinisen väriyhdistelmä taas saattaa kertoa siitä, että koru tulee Etelä-Marokon Tiznit provinssin Berberi heimoilta ja sen geometriset kuvioiden tehtävänä on karkottaa paholainen ja pahat voimat kantajansa läheisyydestä.

 

Sen enempää tietoa en ole vielä hankkinut korustani. Olisi todella mielenkiintoista kuulla, jos joku tietää enemmän tämänkaltaisista etnisistä koruista enemmän.

 

moroccan_berber.jpg

 

Kuvat: Kadonnutta aikaa etsimässä sekä kuvia Marokkolaisista vintage postikorteista

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *