Kesätempo

Kummelikopplan– ja Kasvukäyrillä– blogit kirjoittivat omasta Kesätempostaan. Haaste kuulosti hauskalta ja sattuipa tähän sopivasti  kaksi varsin idyllistä kesäpäivääkin, joten olkaa hyvä, tässä kesätempoilua rilliperheen tapaan.

Päivän suunnitelma:

Mummi tulee kahdeksalta Tytön luo ja minä lähden toivottavasti viimeistä kertaa (!) neuvolaan. Sitten suunnataan kolmestaan keskustaan viettämään toripäivää. Illemalla olisi tarkoitus lähteä kuuntelmaan isäni bändin blues-keikkaa torille. Nörtti lähtee viemään Tytön nukkumaan ja minä saan jäädä nauttimaan kesäillasta ja hyvän ystävän seurasta kaupunkiin.

Lounaani tulee koostumaan:

Toripäivänä lounas syödään ravintolassa, tällä kertaa paikaksi valikoitui Trattoria Sorrento, josta olen kuullut kehuttavan saavan Kuopion parhaat pizzat ja muut italialaiset ruoat. Artisokkapizza oli erinomaista. Tyttö naposteli ison osan Mummin pastasta ja totesi useaan otteeseen syödessään: Hyvvää on. Palvelu oli erinomaista ja niin autenttista, että melkein tuntui, että olisimme piipahtaneet Italiassa.

Viime yönä näin unta:

Siskoni oli käymässä ja hänellä oli mukanaan 4kk ikäinen poikavauva. Suutuin siskolleni, kun hän ei ollut kertonut minulle aiemmin vauvan tulosta, vaan oli pitänyt asian salassa. Ehkä itseni pitäisi tehdä lista ihmisistä, joille syntymästä tulisi ilmoittaa? 

Eilen tapahtui seuraavaa:

Aamupäivä meni tavalliseen tapaan puistossa. Nörtin tultua kotiin, lähdimme heittämään pienen kierroksen frisbeegolfia ja kävimme polskimassa Tytön kanssa uimarannalla. Ehdimme takaisin kotiin juuri ennen sadekuuroa.

Päivän asu:

Raidallinen (maksi)mekko ja aurinkolasit. Ostaessa mekko oli kyllä nilkkapituinen, mutta nyt helma on mystisesti houssut yli puolen säären ja halkion korkeus koettelee jo säädyllisyyden rajoja.

Lempparibiisini juuri nyt:

Kyllä se on edelleen tämä aiemmin esittelemäni nolousbiisi. Hyvää kakkossijaa pitää ehkä vielä nolompi euroviisurallatus. Huhhuh. Ehkä syksyllä musiikkimakukin palaa vähän parempaan ruotuun.

Tänä kesänä olen oppinut jotain uutta:

Olen oppinut itse tehdyn jääkahvin salat sekä niksit yhä parempien macaronsien valmistukseen (kiitos kälyn toiveesta tarjota häissään kyseisiä herkkuja).

Seuraavat pippalot joihin olen menossa:

Eikös epiduraalin ja ilokaasun huuruissa vietetty sairaalavuorokausi lasketa bileiksi? Harvoja bileita on ainakaan tullut yhtä innolla ja hartaudella odotettua.

Juuri nyt minua ärsyttää:

Hiostavasta helteestä tahmea parketti, joka liimautuu paljaisiin jalkapohjiin. Hyvin on asiat kun tätäkin piti hetki miettiä.

Toisaalta haluan suositella:

Iltakävelyä kesäillassa, kun päivän pöly ja kuumuus on hieman hellittänyt. Jos kävely tuntuu liian uuvuttavalta ajatukselta, patjan raahaaminen terassille ja päiväunet iltapäivän kuumimpina tunteina viileässä varjossa on erittäin suositeltavaa tekemistä.

Seuraavaksi onkin vuorossa pienet kesäiset nokoset, ennen kuin Tyttö herää päiväuniltaan.

Kesäisiä päiviä!

    

Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *