KRH 2: Pinaattilasagne
Lue kotiruokahaasteen aiemmat osat täältä ja täältä.
Mitä tehdään?
Pinaattilasagnea pienella proteiinilisällä
Valmistusaika
20 minuuttia pannulla ja 40 minuuttia uunissa.
Uunivualliseen lasagnea tarvitset:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
400 g pakastepinaattia
ripaus mustapippuria
2 dl ruokakermaa
loraus maitoa
200 g fetajuustoa
12 kpl lasagnelevyjä
2 dl juustoraastetta
1 pkt kalkkunan jauhelihaa
1. Kuullota sipuli, valkosipuli ja jauheliha (alkuperöisessä ohjeessa ei ollut lihaa, mutta näin ruoasta tuli hieman ruokaisampi) pannulla.
2. Kun liha on kypsää, siirrä se hetkeksi sivuun lautaselle ja ”sulata” pakastepinaatti pannussa tilkassa öliiviöljyä. Mausta pippurilla.
3. Lisää sulaneen pinaatin joukkoon ruokakerma (alkupeäisessä ohjeessa ”maitopohjainen kasvirasva sekoite”) ja murennettu fetajuusto sekä kalkkunan jauheliha.
4. Lado uunivuokaan vuorotellen kerros pinaattimössöä ja lasagnelevyjä. Kuorruta koko komeus juustoraasteella.
5. Paista uunissa 200 asteessa 30 – 40 minuuttia.
Ruokauvan puuttuessa, kesän viimeiset vihreät lehdet saavat toimittaa pinaatin virkaa.
Maistuiko?
Omnom nom nom, maistui niin hyvin, ettei kameralle ehtinyt tallentua yhtään kuvaa tästä vihertävästä herkusta. Pinaattilasagne on kivan raikasta ja helppoa vaihtelua juustoisemmille ja raskaammille lajitovereilleen. Aikuiset söivät lautasensa tyhjäksi vauhdilla, mutta pitkät pinaattisuikaleet ja lasagnelevyt tuottivat yksivuotiaalle hieman hankaluuksia. Ei Tyttö kuitenkaan maulle irvistellyt, vaan söi suuhun asti päässeet suupalat hyvällä halulla.
Tehdäänkö uudelleen?
Kyllä tehdään, mutta hieman taaperoystävällisemmäksi muokattuna. Pinaattimuhjun aion pyöräyttää blenderin kautta hieman hienojakoisemmaksi ja lasahnelevyjen sijaan käytän jotain pienempää ja pyöreämpää pastalajiketta. Näin vuoan koostumuksesta tulee hieman enemmän ”makaronilaatikkomainen”. Jos kalkkunanlihan haluaa jättää välistä, niin kikherneet toimisivat varmasti erinomaisesti pienenä proteiinibuustina.