Kylässä nukuttaa ja ei nukuta.

Tultiin eilen Etelä-Suomeen ukkilaan kyläilemään. Matkaunisuuden suhteen lapsemme ovat kuin eri planeetoilta. Siinä missä esikoinen huusi kurkkunsa käheäksi autossa vastasyntyneestä puolivuotiaaksi, niin poika nukahtaa jo kotona turvakaukaloon ja nukkuu koko 4-tuntisen matkan tyytyväisenä, vain välillä tankaten mahan täyteen maitoa. Tyttö ei nyt parivuotiaanakaan nuku pitkiä pätkiä autossa, tunnit päiväunet olivat jo ennätys. Onneksi parivuotias viihtyy autossa jo rusinoiden, kirjojen ja pädin avulla niin, että matkat ovat jotakuinkin siedettäviä.

Automatkalla nukkuminen rasitti pikkumiestä ilmeisen paljon, sillä herra nukahti yöunille puoli seitsämän ja koisasi (toki välillä syöden) puoli yhdeksään aamulla. Tyttö heräsi viihdyttämään ukkiaan jo ennen puoli kahdeksaa.

Aamupäivällä kävimme ulkoilemassa ja pitkällä kävelyllä. Ajattelin, että nyt Tyttö nukkuu hyvin liikunnan ja raittiin ilman myötä vaikutuksella. Väärin. Tätä kirjoittaessani Tyttö on koittanut nukahtaa päiväunille kaksi tuntia. Välillä on tullut hiljaista ja olen huokaissut jo helpotuksesta, mutta sitten huoneesta kuuluu: 

”Potalleee!”,

”Hattu nukelle päähän!”,

”Univettä minulle.”,

tai viimeismpänä:

”Äiti, tule katsomaan! Minä levitän rasvaa!”

Hetkinen… Mitä teet? Rasvaa?!

Matkasängystään käsin Tyttö oli kurotellut käsiinsä radion kaukosäätimen ja laittanut popit soimaan. Viereiseltä yöpöydältä oli löytynyt myös ukin jalkarasva, jota neiti oli runsaalla kädellä sivellyt poskiinsa. Tyttö hymyili sängyssään kuin lapsi karkkikaupassa. ”Äiti, paljon rasvaa!” Samaan aikaan pikkuveli oli koisannut parvekkeella kaksi tuntia yhtäjaksoisesti – pidempään kuin koskaan ennen ilman syöttöjä tai hytkytyksiä.

Puoli kolmelta iltapäivällä luovutan. Jos uni ei tule kahdessa ja puolessa tunnissa, se tuskin tulee ollenkaan tai lasta ei vain väsytä. Pikkuvelikin sopivasti heräili vaunuissaan. ”Unien” aikana ehdin sentään väkertää tukkani ja puuteroida kasvot illan rientoja varten.

Noh, minä karkaan illaksi Momfietiimin pikkujouluihin ja Nörtti ja ukki saavat pähkäillä liten päiväunet väliinjättäneen neidin saa viihtymään ilta kahdeksaan asti.

Ihanaa viikonloppua!

 

ps.

Vielä ehdit osallistua Momfien järjestämään Secret Santa joulupostitempaukseen! Jos haluat lähettää ja saada jouluyllätyksen blogiystävältä niin klik klik!

suhteet oma-elama lasten-tyyli vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *