Nukahtamiskäppyrä

Viikko itsenäisen nukahtamisen harjoittelua on nyt takana ja tulokset ovat huomattavat. Katsokaa ja ihmetelkää.

nukutuskaavio.png

(2,5 vuoden excelin käyttötauon jälkeen tämän väkkyrän vääntäminen vaati kupillisen kahvia, monen monta kulmien kurtistusta, huokailua, päänraaputusta sekä puhelun isälle. Mutta on se hieno ja havainnolistava!)

Entisen mallin aikaan, jolloin imetin Tytön uneen, saatoin joutua käydä tyynnyttelemässä häntä useita kertoja illassa takaisin uneen. Nyt, kun Tyttö nukahtaa omaan sänkyynsä, Tyttö on herännyt vasta täsmäsyötölle ennen kuin menen itse nukkumaan. Vielä kertauksena meillä käytössä olevat iltarutiinit ja nukutustavat:

 • Iltapesut, vaipan ja yöpuvun vaihto, rauhallisia loruja tai lauluja
 • Iltasatu kiikussa
 • Imetys valoisassa huoneessa
 • Siirto vauvan omaan sänkyyn ja valojen sammutus hyvänyön toivotuksen kera
 • Aikuinen istuu istuu penkillä sängyn vieressä, Tytön itkiessä mahdollisesti rauhoitetaan pitämällä kättä Tytön masun päällä.

Myös unijaksot ovat nyt keskimäärin pidempiä. Tyttö herää 2,5-3 tunnin välein, kun aikaisemmin heräsin imettämään lyhyimmillään tunnin välein. Öinen omaan sänkyyn siirtäminen syötön jälkeen on viikon myös helpottunut. Vaikka Tyttö havahtuisi siirtämiseen, hän osaa nyt rauhoittua takaisin uneen sen kummemmin huutelematta. Poikkeuksena tähän on aamuyön tunnit. Aamu 5 jälkeisten imetysten jälkeen Tyttö yleensä jää viereemme nukkumaan ja koisaa puoli 9 saakka.

Pitkälle on tultu myös siitä, kun Tytön päiväunille nukutus oli pitkällinen, kärsivällisyttä ja teräksisiä selkälihaksia vaativa prosessi. Viikon harjoittelun jälkeen Tyttönen nukahtaa ihan itse omiin liikkumattomiin vaunuihinsa, tyytyväisenä, ilman itkua.

Suosittelen lämpimästi unipulmissa painiskeleville Unihiekkaa etsimässä- kirjaa. Sen pienien vinkkien ja tyrkyttämättömän kirjoitustavan ansioista tässä talossa käy moni asia paljon helpommin. Pärin päivän ja illan panostuksella on saatu jo monta rauhallista päivää iltaa vietettyä.

 

hyvinvointi mieli hopsoa
Kommentit (2)
 1. Vahingossa täällä
  9.2.2013, 00:15

  Meillä laitettiin lapset omaan sänkyyn nukkumaan 4-5kk iässä niin että alotettiin unikoulu. Pari iltaa vähän aikaa hyssyteltiin ja sen jälkeen jätettiin ihan raakasti nukkumaan omilleen. 1-3vrk oppivat molemmat omineen käymään nukkuma-aikana nukkumaan ilman kiukutteluja. Vaimokin oli järjestelyyn tyytyväinen. Sillä on jotain kavereita jotka on 6-12kk hyssytellyt 2-3 tuntia (!) joka ilta lasten kanssa.

 2. Ihanaa että alkaa illat rauhoittua. Meillä on päästy yösyönneissä jo sellaisiin väleihin, että yhdeksän iltasyönnin jälkeen syödään yhdeltä ja sitten kahdeksalta! Tosin neljältä hihkuttiin hereillä noin tunnin ajan, muttei ilmeisesti nälkää (ja päätin pitää pintani ja olla nukuttamatta tissille). Meillä poika tosin nukahtaa yleensä syödessä eikä havahdu kun siirrän hänet omaan sänkyyn. Mutta jospa tää(kin) tästä pikkuhiljaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *