KRH 2: Pinaattilasagne

Lue kotiruokahaasteen aiemmat osat täältä ja täältä.

Mitä tehdään?

Pinaattilasagnea pienella proteiinilisällä

Valmistusaika

20 minuuttia pannulla ja 40 minuuttia uunissa.

Uunivualliseen lasagnea tarvitset:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
400 g pakastepinaattia
ripaus mustapippuria
2 dl ruokakermaa
loraus maitoa
200 g fetajuustoa
12 kpl lasagnelevyjä
2 dl juustoraastetta

1 pkt kalkkunan jauhelihaa

1. Kuullota sipuli, valkosipuli ja jauheliha (alkuperöisessä ohjeessa ei ollut lihaa, mutta näin ruoasta tuli hieman ruokaisampi) pannulla.
2. Kun liha on kypsää, siirrä se hetkeksi sivuun lautaselle ja ”sulata” pakastepinaatti pannussa tilkassa öliiviöljyä. Mausta pippurilla.
3. Lisää sulaneen pinaatin joukkoon ruokakerma (alkupeäisessä ohjeessa ”maitopohjainen kasvirasva sekoite”) ja murennettu fetajuusto sekä kalkkunan jauheliha.
4. Lado uunivuokaan vuorotellen kerros pinaattimössöä ja lasagnelevyjä. Kuorruta koko komeus juustoraasteella.
5. Paista uunissa 200 asteessa 30 – 40 minuuttia.

dsc_0232_0.jpgRuokauvan puuttuessa, kesän viimeiset vihreät lehdet saavat toimittaa pinaatin virkaa.
 

Maistuiko?

Omnom nom nom, maistui niin hyvin, ettei kameralle ehtinyt tallentua yhtään kuvaa tästä vihertävästä herkusta. Pinaattilasagne on kivan raikasta ja helppoa vaihtelua juustoisemmille ja raskaammille lajitovereilleen. Aikuiset söivät lautasensa tyhjäksi vauhdilla, mutta pitkät pinaattisuikaleet ja lasagnelevyt tuottivat yksivuotiaalle hieman hankaluuksia. Ei Tyttö kuitenkaan maulle irvistellyt, vaan söi suuhun asti päässeet suupalat hyvällä halulla.

Tehdäänkö uudelleen?

Kyllä tehdään, mutta hieman taaperoystävällisemmäksi muokattuna. Pinaattimuhjun aion pyöräyttää blenderin kautta hieman hienojakoisemmaksi ja lasahnelevyjen sijaan käytän jotain pienempää ja pyöreämpää pastalajiketta. Näin vuoan koostumuksesta tulee hieman enemmän ”makaronilaatikkomainen”. Jos kalkkunanlihan haluaa jättää välistä, niin kikherneet toimisivat varmasti erinomaisesti pienenä proteiinibuustina.

Koti Ruoka ja juoma DIY

KRH 1: Papu-kasvispihvit

Kotiruokahaasteen ensimmäinen osa, olkaa hyvät.

Mitä tehdään:

Papu-kasvipihvit, täysjyväpasta, kermaviilikastike, vihersalaatti.

dsc_0622.jpg

Valmistusaika:

Pihvimössön valmistus raastamiskäden nopeudesta riippuen n. 20 min, paistoaika n. 30 min.

Ainekset n. 20 pihviin:

(suluissa reseptiin itse lisäämäni raaka-aineet)

2 kpl peruna raastettuna
(3 kpl porkkanaa raastettuna)
2 tlk kidneypapuja suolaliemessä (pirkka)
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 kpl iso sipuli hienonnettuna
3 rkl tomaattipyrettä
4 rkl oliiviöljyä
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl perunajauhoja
2 tl (ruusu) suolaa
(2 kpl kananmunia)
(mustapippuria myllystä)

Paistamiseen rypsi- ja oliiviöljyä.

1. Sekoita pavut, kasvisraasteet ja öljy kulhossa ja soseuta savasekoittimella. En soseuttanut koko massaa hienoksi. Raaste- ja papusattumat antavat kivaa rakennetta pihveille.
2. Lisää massaan jauhot, hiutaleet, mausteet ja munat. Sekoita. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä (tai pyöryköitä)
Paista pihvit keskilämmöllä oliivi- ja rypsiölyn seoksessa.

dsc_0618.jpg

Maistuiko?

Kyllä maistui! Koko perhe söi lautasensa tyhjäksi ja Tyttö jopa santsasi. Tyttö taisi seurata tarkkaan myös vanhempiensa ruokailua, sillä useimmat pihvi- ja pastapalat hän dippasi asiantuntevasti kermaviiliin ennen syömistä. Pihvissä oli miellyttävä, jopa lihaisa koostumus. Lisäpisteitä tämä ruoka sai helposta syötävyydestä; Tyttö sormiruokaili lounaan läpi ongelmitta ja ilman apua, jolloin vanhemmatkin saivat keskittyä rauhassa omaan annokseensa.

dsc_0626.jpg

Tehdäänkö uudelleen?

Hyvin todennäköisesti tehdään. Itsetehdyt kasvispihvit ovat aivan eri luokkaa kuin atrian vakuumista lämmitetyt lärpäkkeet. Plussaa simppeleistäja hyvinsäilyvistä raaka-aineista, joita lähes aina löytyy keittiön kaapeista.

 

Koti Ruoka ja juoma DIY