Aterian viimeinen maku – kahvi ravintolassa

Kahvimaailman ikuinen valituksen aihen on se, että monet parhaimmistakin ravintoloista tarjoavat henkeäsalpaavien ateriakokonaisuuksien päätteeksi… esimerkiksi Nespresso-kapselikahvia. Kahvi on kuitenkin viimeinen ateriasta suuhun jäävä maku, miksi se ei olisi samalla tasolla sen kanssa, mitä on syöty?

Tämä purnaus alkaa väsyttää, toisaalta vuosien jälkeen se alkaa kantaa hedelmää. Esimerkiksi maailman parhaaksikin tituleerattu kööpenhaminalainen ravintola Noma johdattaa nelituntisen aterian päätteeksi asiakkaat ruokasalista salonkihuoneeseen, jossa sommelier valmistaa heille Harion V60-suodattimella kahvin Tim Wendelboen paahtamista pavuista samalla kertoen sekä kahvista että siitä, minkälainen Wendelboen järjestämä kahvikoulutus on ollut. Aiheesta lisää täällä.

Myös ravintola Maaemo Oslossa on kiinnittänyt huomiota kahviinsa. Siellä juoma valmistetaan norjalaisella kokekaffe-menetelmällä, joka on sikäläinen variaatio pannukahvista. Raaka-aine tulee Maaemoonkin Wendelboelta.

Miten meillä Suomessa? Ainaisen valittamisen sijaan olisi kiva kuulla ravintoloista, jotka ovat ryhtyneet satsaamaan laatukahviin.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Suosittelen