Basso- ja diskanttitaajuudet suussa ja Good Life Coffee

disk_fine_2.jpg

Pääsin pieneksi yllätyksekseni betatestaamaan uutta versiota Aeropressin kestosuodattimesta. Kapistuksen nimi on Disk Fine, ja se on pienireikäisempi, eli idea olisi että hienojakoista mujua pääsee kahvin sekaan aiempaa vähemmän jos ollenkaan. Ensivaikutelma on että juuri niinhän se toimii, ihan on soiva peli.

Mutta tässä kahvin makuun huomiota kiinnittäessä tuli mieleen seuraavanlainen seikka. Rinnastaakohan kukaan muu musiikin taajuusalueita ja makuja toisiinsa? Jotenkin minulle kahvin runko (täyteläisyys, perusmaut) rinnastuu bassopäähän kun taas vivahteikkaammat aromit (hedelmäisyydet yms.) ovat ”diskanttisia”. Sama peli oluen suhteen, ehkä vielä jotenkin kaksijakoisemmin niin että mallaspuoli on basso ja humalointi diskantti. 

Yst. terv. nimim. 
Lienenkö outo ainoa maan päällä?

PS. Saako lähettää terveisiä? Jussi orientoituu tällä hetkellä aikaeroon ja parin päivän päästä edessäoleviin Aeropressin MM-kilpailuihin. 

Sitten pieni puffaus:

 

Good Life Coffee from Balansia Films on Vimeo.

 

 

Helsingin kahviskene päivittyy huomenna yhdellä kahvilalla kun viime vuonna Vuoden barista-tittelin kuitanneen Lauri Pipisen Good Life Coffee avataan osoitteessa Kolmas Linja 17. Kiistatta loistavien paikan päällä nautittavien kupposten lisäksi myös kotikäyttöön löytyy loistavaa kahvia. Hyllyt näyttäisivät notkuvan skandinaavisten pienpaahtimoiden huippukahveja. Juuri nyt ei näytä siltä, että pääsisin millään paikan päälle, mutta Tim Wendelboen kahvien saatavuus Suomesta on kyllä kova juttu.

Lisäksi saamieni tietojen mukaan toinen Kallion helmistä, Kahvila Sävy, muuttaa Aleksis Kiven kadun ja Harjukadun kulmaan. Vähän veikkaisin, ettei ainakaan pienempiin tiloihin. 

kulttuuri musiikki ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.