Celso&Hamilton Supernatural – Kahvini on muuttunut kaakaoksi!
Kahvi: Celso&Hamilton Supernatural, paahtaja Johan&Nyström.
Valmistusmenetelmä: Aeropress
Mylly: Hario Skerton, jauhatus suodatin tai hieman hienompi
Resepti: 18 g kahvia, 235-240 g noin 85-asteista vettä, hyvä sekoitus kaatamisen jälkeen, uuttoaika 1 min, alaspaino 30 s.
Brasilialaisnaapurusten viljelemä Celso&Hamilton on kuivattu kahvimarjan hedelmäliha pavun ympärillä, mikä tyypillisesti lisää kahville makeutta, leveää marjaisuutta, hedelmäisyyttä ja jotakin, mitä Hasbeanin Stephen Leighton kuvaa usein samalla ”funky”. Natural-prosessoinnin makeutta on markkinoinnissa korostettu antamalla tälle kahville nimi Supernatural.
Lupaukset yliluonnollisen oloisesta makeudesta ja suklaisuudesta lunastettiin aika lailla saman tien. Kupin vähän jäähdyttyä tuntui, kuin joku olisi käynyt vaihtamassa kahvikuppini maitokaakaoon. Ihan oikeasti. Ja join siis mustana. Sen sijaan monissa muissa naturaleissa rehottamat ”funkymmat” maut eivät ole läsnä hirveän vahvoina.
Caffin kolumbialainen Tolima tuntui Aeropressillä kaakaoiselta ja espressona marjaiselta. Pussin kyljessä luvataan Supernaturalillekin punaisten marjojen makua suklaan ja nougat’n lisäksi, ja kahvin kehutaan toimivan erityisen hyvin espressona. Kaakaoisen makeuden ja karvaiden makujen saaminen hyvään tasapainoon oli vähän hit&miss-osastoa kupista toiseen. Pussi loppui kesken toistojen ennen kuin sain jälken tasalaatuiseksi, joten asiaan palaillaan niin espresson kuin aeropressin suhteen.