Kahjona kahviin Coffee Housessa

 

Huomenna päästään sen kuuluisan jännän äärelle. Jokin aika sitten minua pyydettiin tämän blogin puolesta mukaan Coffee House-kahvilaketjun vuotuiseen Master Barista-tapahtumaan. Hommaan liittyy kahvikoulutusta ja tutustumista siihen, miten hommat kyseisessä ketjussa hoidetaan sekä asiakkaan että kahvin ja baristakoulutuksen näkökulmasta. Osaltani keikka huipentuu  ketjunsisäisen baristakilpailun tuomarointiin.

Pitkänpuoleinen tuplaespresso

Olen tähän mennessä kertaalleen asioinut kertaalleen Coffee Housessa. Vierailen lähiaikoina toisenkinkerran, jonka jälkeen kirjoitan vähän pidemmän arvion. Todettakoon nyt lyhyesti, että ketjun kahvilat ovat viihtyisiä ja moderneja. Paakelsit ovat maukkaita, ja jos kohta ainakaan ensimmäisellä visiitillä kahvi ei nörtin standardeja täyttänytkään, niin on se suomalaisen kahvilatason paremmalla puolella. 

Omnom. Paakelseja!

Lisäksi hallussani on pussillinen ketjun espressojuomissaan käyttämää Momento-kahvisekoitusta. Testailen papua kotikoneilla ja raportoin täällä, millaisia makuja itse kupista löydän. Luvassa on siis kolme Coffee House-kirjoitusta: Kahvilakäyntiraportti, yksityiskohtaisempi arvio Momentosta ja sitten juttua Coffee House Master Barista -kisapäivästä.

Tällä hetkellä kupissa on Tim Wendelboen etiopialaista Hunkutea. Paahtimon kuvaus lupaili sitrusta, persikkaa ja teemäisyyttä. Täsmää, ainakin Hariolla valuteltuna. Lisäksi omat makuhermoni löytävät siitä hivenen verran Sidamon kahveille tyypillistä mausteisuutta ja häivähdyksen mustapippuria. Älyttömän makea kahvi, ja noin kokonaisuutena upea, niin kuin Wendelboelta sopii odottaa.

Tätä postausta sponsoroivat Coffee House ja Paulig. #timwendelboe:n kahvista maksoin ihan itse.

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen