Kohti vuotta 2019

Tätä kirjoittaessa ulkona paukkuvat raketit ja aika monet ihmiset juhlivat vaihtuvaa vuotta erilaisin kokoonpanoin. Itse kerkiän ennen kuohuvan poksauttamista hörppäisemään vielä yhden kupin kahvia, miettimään kulunutta vuotta ja vähän tulevaakin.

img_3136.jpg

Vuosi 2018 oli kahviharrastukseni kannalta ehdottomasti merkittävin koskaan. Olen mielestäni oppinut todella paljon hyvästä kahvista ja toisaalta saanut erityisesti loppuvuoden aikana paljon yllättävääkin tunnustusta. Kaiken kruununa on tietysti Aeropressin SM-kisojen pronssisijalle sijoittuminen ja siitä seurannut internetkahvittelun vilkastuminen ja mitä erilaisimmat yhteistyökuviot. Aeropress-skaboissa on Suomessa tietysti pitkät perinteet kotibaristojen yllärisijoittumisilla, Laitisen Jussi on tässä suhteessa raivannut tietä perin juurin tehokkaasti. Mutta näissä kisoissa tuomarien makuhermoilla ei ole mitään kontaktia siihen, onko maistettavissa kupeissa sijaitseva kahvi pitkän linjan sankaribaristan vai kotona nörttäävän amatöörin tekemää.

On paljon ihmisiä, joita on syytä kiittää. Tällaiset listat ovat aina pelottavia, koska joku unohtuu varmasti. Puhun siis pääsääntöisesti tosi yleisellä tasolla. Monesta paahtimosta on lähdetty hyvällä sykkeellä mukaan esimerkiksi yhteistyöarvontoihin, joilla on saatu buustattua somekanavien kasvua todella tehokkaasti. Puhumattakaan kaikesta siitä kahvista, jota olen itse päässyt juomaan. Ei-kuluvan tavaran suhteen olen saanut ottaa vastaan näytetuotteita Warrior Coffeelta/Death Before Decafilta ja Melodripilta, sekä hifimpiä Aeropress-suodatinpapereita Aubadelta. Niistä muuten seuraa juttua muutaman viikon sisällä-

Aivan erityisen maininnan tässä kohtaa ansaitsee pitkän linjan Cafetoria Oy ja Ivan Ore, jonka kanssa juonittiin kasaan Aeropress-workshop syksyllä ja maisteltiin Perun Cup of Excellence-voittajakahveja adventtina. Myös tulevalle vuodelle on suunnitteilla hankkeita, joista kirjoitan tarkemmin hieman myöhemmin. Myös muutamat Kaf-, Caf-, ja Kah- alkuiset paahtimot ovat osoittaneet kahjolle hyvää tahtoa. Kuvakengurun kanssa tehdyt videot ovat tosi hienoja. Perhe on osoittanut uskomatonta pitkämielisyyttä kahviaiheisen seikkailemisen suhteen. Ja kuten sanottu, tosi monet muut ovat auttaneet omalla laillaan eteenpäin. Kiitos olkohon!

52520132332151.jpgTärkeää on ollut myös verkostoituminen toisten alan ihmisten kanssa. Erityisesti bloggaajakollegat Uuttaja sekä Papuja ja Polkuja, hatunnosto teille! Näiden veijarien kanssa käydyn viestinnän seurauksena päädyin äkkiarvaamatta myös radioon, Yle Radio Suomen Ruokakassi-ohjelmaan. Sellaistakin vielä. Kerta kaikkiaan mainio vuosi kahvin suhteen, mikä on pitänyt pinnalla myös silloin kun muutoin on ollut haastavaa.

Entäs tuleva? No, tässä voisi tietysti sanoa kotimaista jalkapallomaajoukkuetiedottamista mukaillen että eteenpäin ollaan menossa. Mutta ihan tosi. Isojakin tavoitteita on. Ja pienempiä asioita, kuten pöydällä jonossa olevat blogijutut. Kiitän yhteistyökumppaneita kärsivällisyydestä, muun muassa laajemmat arviot Kruvesta ja Melodripista odottavat, kuten myös pieni esittely Pirkanmaan Paahtimosta ja parista heidän mainiosta kahvistaan!

Paikallislehti kuuli radiohaastatteluni ja haluaa tehdä nyt alkuvuodesta omaan hyvinvointiliitteeseensä jutun kahviharrastuksesta. Se on erinomainen tilaisuus sekä kertoa hyvästä ja reilusta kahvista että tietysti vihjata yleisölle myös tämän blogin olemassaolosta. Kuvakengurun kanssa on lisää videosuunnitelmia. Kruve haluaa julkaista Aeropress-reseptivideoni englanniksi tekstitettynä omassa blogissaan vieraskynäjuttuna. Muutaman kotimaisen blogin kanssa on niin ikään ollut puhetta vieraskynäteksteistä, yksi on jo oikeastaan kirjoitettuna. Pääsen tulevan vuoden aikana testaamaan ainakin Wilfan uutta Uniform-myllyä. Lisäksi mielenkiintoni Comandante-käsiveivimyllyä kohtaan ei ole sammunut minnekään. Eli ainakin näistä tulen kirjoittamaan.

Suomen ensimmäisissä Moccamaster-kisoissa matkani ei jatkunut finaaliin, mutta se ei riittänyt kokonaan sammuttamaan kilpailuhybristäni. Niinpä huomasin eräänä päivänä täyttäneeni lomakk…  oikeasti ilmoittauduin pitkän harkinnan ja kipuilun jälkeen Cup Tasters- ja Brewers’ Cup -kilpailuihin lopputalveen/alkukeväälle. Pääsen ainakin raportoimaan sisältäpäin vähän lisää siitä, miltä kahvikilpaileminen tuntuu. Mainitsemani yhteistyö Cafettorian kanssa liittyy juuri tähän, mutta palataan tähän vielä tarkemmin erillisessä postauksessa.

Olen myös harkinnut tämän blogin muuttamista toiselle alustalle ja isoa päivitystä ulkoasun ynnä muun suhteen. Elätellään toiveita, että sekin saataisiin tapahtumaan tulevan vuoden aikana ja sen myötä päästäisiin taas eteenpäin liikenteen ja näkyvyyden kasvussa. On nimittäin kivaa ja kaikkien kannalta hyödyllistä, että näitä lukeekin joku. Tästä tulikin mieleeni, että yhtä (tai oikeastaan toivon mukaan aika montaakin) ihmistä unohdin kiittää. Nimittäin sinua, kunnioitettu lukija! Kiitos tähänastisesta ja hyvää vuotta 2019!

kulttuuri suosittelen ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *