Kupponen: Johan&Nyströmin Viva Colombia! -trilogian viimeisessä kahvissa maistuvat sitrus ja marjat

Kaupallinen yhteistyö: Johan&Nyström

Kupillinen Johan&Nyströmin paahtamaa ja Duvier Tibaguyn viljelemää kolumbialaista kahvia

Osallistuin Helsinki Coffee Festivalilla järjestettyyn Cup Tasters SM -kilpailuun. Siitä lisää myöhemmin, mutta kerrottakoon tässä että aika lailla vihkoonhan se minun osaltani meni mutta kilpailu oli silti hieno oppimiskokemus. Omaa kisavuoroa odotellessa, ennen festivaalien ammattilaispäivän varsinaista avautumista, kahvihampaan kolotus alkoi hiljalleen äityä sietämättömäksi. Viiden ja kuuden välillä kotona kun ei kahvinvalmistus ollut mitenkään mahdollista. Niinpä lähdimme Kahviamiraali Amir Bardon kanssa tutkailemaan, saisikohan jostakin aamukahvin.
Aivan lähettyviltä löytyikin Johan&Nyströmin standi, jossa Jocke Dyhr otti meidät vastaan ja ehdotti juuri julkaistua kolumbialaista Duvier Tibaguy Microlot-kahvia. Kaikki henkilökohtainen kunnioitus jo toisessa polvessa kahvia viljelevää Duvieria kohtaan, mutta nimimuistini on vähän huono. Niinpä pussissa isolla lukeva Viva Colombia! sopii paremmaksi nimeksi tälle kahville. paahtimo on julkaissut tällä nimellä kaksi muutakin pienerää, jotka eivät juttua kirjoitettaessa enää ole saatavana ainakaan verkkokaupassa. Jos aiempia eriä jostakin sattuisi löytymään, ne erottaa helposti pussissa komeilevan muurahaiskarhun selän väristä. Tämä on jotakin limen ja sitruunan väristä, kuten kuvasta näkyy.
Lähes ensimmäisestä hörppäyksestä lähtien pirteä punaisten marjojen maku yhdistettynä sopivan kirpakkaan hapokkuuteen oli seurana. Kun kahvi jäähtyi, hapokkuudesta tuli selkeän sitruksinen. Aivan mahtava aamukokemus ja startti festivaalipäivälle!
Jocke lahjoitti ystävällisesti avatun pussin lähempää blogitarkastelua varten minulle, ja sitä on siemailtu hyvällä halulla niin Aeropressillä, Moccamasterilla kuin Hario V60:lla valmistaen. Eri menetelmillä syntyy vivahde-eroja, mutta maut ovat pääsääntöisesti olleet samansuuntaiset, ja erittäin hyvin pussiin painettuja luonnehdintoja vastaavat: Vadelmaan ja karviaiseen vivahtava marjaisuus sitrukseen yhdistettynä saavat varomattoman juojan ajattelemaan Kane’s Soda Pop-vadelmalimpparia ja toisaalta sitä, mitä miellyttäviä jälkiruokia voisi valmistaa esimerkiksi vadelman ja limen makuja yhdistelemällä.

Kahvi saatu Johan&Nyströmiltä näytteenä.

kulttuuri ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *