Suuri suomalainen kahvikerho?

Kaffa Roastery

Joitakin kuukausia sitten Slurp Coffee tarjoutui lähettämään minulle kahden kuukauden ajan kahvia vastineeksi palvelunsa esittelemisestä blogissani. Olin jo pidemmän aikaa pohtinut lisääntyvien kestotilauskahvipalveluiden esittelemistä, joten idea oli enemmän kuin hyvä. Slurp on siis itsenäinen palveluntarjoaja, joka ylläpitää myös suomalaisen tuorekahvin verkkokauppaa. Kotimaisia yhteistyöpaahtimoita on yli 20, joten valikoima pysyy taatusti laajana. Kestotilaus ei sido asiakasta mihinkään, vaan tilauksensa voi lopettaa koska tahansa. Tilauskahvi saapuu aina paahtimolta suoraan postiluukkuun, eikä siis seiso kaupan hyllyssä lainkaan. Mieleistään kahvia voi myös tilata Slurpin kautta lisää, eikä teenkään ystäviä ole unohdettu: Slurpilla on myös mainio teevalikoima. Lisäksi nettikaupasta löytyy laajalti tarvikkeita näiden jalojen uutoksien valmistamiseen samaan tapaan kuin muiltakin alan kauppiailta.

Mutta sekä Slurpin että tämän jutun pääpaino on siis näissä kestotilaussysteemeissä, joissa pussillinen tuoretta kahvia lähetetään ennalta sovituin väliajoin asiakkaalle. Slurpilla homma toimii seuraavasti: osoitteessa http://slurp.coffee valitset ensin, haluatko vaaleapaahtoista vai tummaa kahvia vai kenties molempia vuorotellen. Sitten sivusto tiedustelee ensisijaista valmistusmenetelmää ja sitä, toimitetaanko kahvi papuina vai valmiiksi jauhettuna. Tämän jälkeen valitaan, paljonko kahvia halutaan kerralla ja toimitetaanko se kahden vai neljän viikon välein.  Sitten vain kassan kautta ja telttailemaan postilaatikon viereen!

Kahvit, joita kokeilujaksoni aikana pääsin slurppaamaan, edustivat aika monipuolisesti kotimaisia pienpaahtimoita. Tuntui kivalta, että sai jonkun toisen valitsemaa, mielenkiintoista kahvia kahden viikon välein. Olenkin jakanut maistelukokemuksia täällä blogissa.

Myös muutamat paahtimot ovat ruvenneet tarjoamaan omien kahviensa kestotilausta. Kaffa kotiin on näistä palveluista ehkä sofistikoitunein ja räätälöitävin. Kaffa on tarjonnut palveluaan nyt vähän reilun vuoden verran. Tilausta voi säätää kulutuksensa mukaan, minkä lisäksi voi valita, tilaako jatkuvasti jotakin tiettyä Kaffan sekoitusta, vai heittäytyykö Roaster’s Choice-palvelun kautta paahtajan armoille. Maistelunhaluiselle kansalaiselle jälkimmäinen on tietenkin ainoa oikea vaihtoehto. Toisaalta, jos on tykästynyt johonkin tiettyyn kaffalaiskahviin, niin mikäs sitä tilatessa. Erityisesti espressosekoituksen saapuminen kotiovelle puolustaa varmasti paikkaansa monessa myllyssä ja vähentää pavunvaihdon yhteydessä ilmenevää hävikkiä ja hiusten harmaantumista tai irtoamista päästä tukkoina.

tiedosto_000.jpg

Omat Roaster’s Choice-kahvini Kaffalta olivat molemmat upeita kokemuksia. Toinen oli etiopialainen Kayon Mountain – sama kahvi, josta Caffin paahtama versio sittemmin voitti Vuoden suodatinkahvi-palkinnon. Toisesta muistiinpanoni ovat kadonneet. En tiedä, miten uusia makuja etsivälle kahvisiepolle toimisi pitkän päälle samalta paahtimolta tulevat kahvilähetykset. Sen sijaan esimerkiksi määräaikaisena lahjatilauksena tämä kuulostaisi aika erinomaiselta. Toisaalta Kaffankin valikoima uudistuu sikäli tiuhaan ja sesongin mukaisesti, että uusiakin makuja löytyy valikoimasta varmasti pitkään myös kestotilaajalle.

SLURP COFFEE tarjoaa Kahjona kahviin-blogin lukijoille ensimmäisen kahvin hintaan 2,89 euroa sisältäen postikulut! Edun voi lunastaa lisäämällä tilaukseensa koodin ”kahjonakahviin”. 

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *