Lähes kymppi ja loppukuntotesti

Juuri nyt minun pitäisi olla pakkaamassa laukkuja meidän ex-tempore Tukholman reissulle, mutta koska olen pitänyt muutaman päivän blogihiljaisuutta niin pakkohan se on kertoa, että mitä kuuluu.

Lähes kymppi

Noh, juoksin lauantaina lähes kympin. Matkaa tuli yhteensä 9 kilometriä ja se meni erittäin kevyesti. Taikasana: peruskestävyys-syke, (jonka laskemiseksi saat oivan kaavan esim. täältä.) On se PK-syke kyllä kumma juttu. Sillä juostessa tuntee itsensä lähestulkoon Forrest Gumpiksi ja voisi juosta vaikka Marsiin ja takaisin.

Loppukuntotesti

Olin eilen PT:ni kanssa treenaamassa viimeisen kerran ja se menikin loppukuntotestin merkeissä. Vertasimme eilisiä tuloksia lokakuussa tehtyyn alkutestiin. Ja JUMANKEKKA mitä muutoksia on tapahtunut. Rehellisyyden nimissä voin kertoa, että olen alisuorittanut tuon meidän kuuden kuukauden pituisen kunnonkokohotuksen, mutta sittenkin! Nahan alta paljastuu terästä. Tässä parhaat palat:

Lihaskuntotesti (ensimmäinen luku on syksyltä ja toinen keväältä):
– punnerrukset 5 -> 22
– kyykyt 25 -> 29
– vatsat  16 -> 26
– selät 28 -> 40

Ohje: tee niin monta kuin jaksat 30 sekunnissa, HUOM! tekniikan tulee olla juuri oikea tai suoritukset diskataan eli ota joku valvomaan ja ottamaan aikaa. Kyykyissä sormet hipasee alasmennessä maata ja selkä menee ylösmentäessä suoraksi. Vatsoissa yläselkä hipasee joka kerta maata ja kyynärpäiden tulee mennä nousussa polvien ohi. Selissä rinta hipasee alasemenossa maata ja jalat pysyvät maassa. Punnerruksissa tulee mennä riittävän alas, ettei tule pelkkää ”nytkytysliikettä”.

Kävely/juoksutesti:

Syksyllä en pystynyt juoksemaan, joten paras tulee tässä. Tein syksyllä UKK-kävelytestin, jonka tulosta en eilen edes halunnut tietää, koska sen UKK verrokin sijaan juoksin eilen elämäni ensimmäisen Cooperin testin. Tulokseksi sain mieltähivelevät 2220 metriä, joilla pääsen ikäluokassani normaalikunnon yläpuolelle luokkaan hyvä. Jee! Olen siis virallisesti HYVÄssä kunnossa!

Fyysiset:
– vyötärön ympärys on pienentynyt 20 cm
– lihasta on tullut lisää yhteensä 1,5 kg puolessa vuodessa, jonka johdosta mieheni kutsuu minua nimellä proteiini-Nona. (Kuulemma Fitness-harrastajanaiset saa juuri ja juuri 3 kiloa lihasta vuodessa kasaan, joten on syytä olla iloinen.)
– kehon rakenne lihasten osalta on hypännyt kaksi pykälää heikosta -> normaaliksi, ah!
– rasvaprosentti on pienentynyt 9 prosentilla

Tässäpä ne tärkeimmät. Fiilis on edelleen kuntotestin osalta katossa ja motivoi vaan edelleen liikkumaan lisää ja treenaamaan myös salilla, mitä en ennen tehnyt juuri ollenkaan. Painoa en aio tuijottaa enää ollenkaan vaan meinaan käydä uudessa kuntotestissä ja kehonkoostumusmittauksessa taas kesällä. Silloin tiedän oikeasti missä mennään.

—————————————————————

Ja nyt pakkaamaan! Viikonloppuna raporttia meidän Tukholman meiningeistä. Tiedossa on erään 4 kuukautisen pienen pojan ensimmäinen matka pois kotoota ja kun mukana on ainoastaan äidit ja kaksi vauvaa niin luvassa on varmasti hauskaa.

suhteet oma-elama mieli liikunta
Kommentit (9)
  1. Toi punnerrustulos on ihan huima!!! Wow, vähänkö on kunto noussut kohisten. Onnittelut 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *