Helpot ja nopeat porkkana-raejuustopihvit

Olen viime aikoina innostunut kokkailemaan enemmän kasvisruokia kuin aiemmin. Erityisesti kasvissosekeitot ovat mieleeni, harmi vain, ettei taapero meinaa millään tajuta, että esimerkiksi porkkana-perunasosekeitto raejuustolla on taivaallisen hyvää. Taaperon mielestä kyseessä on lähinnä ihmisarvoloukkaus. Tai häntä varmaan säälittää raejuusto, joka on joutunut niin surkeaan seuraan.

No, tänään kokeilimme sitten mieheni kanssa yhdistää taaperon syvästi ihailema raejuusto porkkanapihveihin. Idea reseptiin tuli Valiolta, joka ystävällisesti lähestyi minua sähköpostilla, jossa kehotti aloittamaan vuoden keventämällä. Valion ehdotus oli valmistaa tämän linkin takaa löytyvät raejuusto-kasvispihvit, jotka muokkasimme meiltä löytyviin ruokatarpeisiin sopivaksi eli jätimme kaikki muut kasvikset kuin porkkanan pois reseptistä. Vaikka porkkanaa olikin nyt runsaammin ja vaikka meiltä oli päässyt reseptissä mainittu valkosipuli loppumaan, tuli pihveistä silti tosi herkullisia. 

Taikina oli supernopea tehdä – olisikohan siihen mennyt porkkanan raastamisineen päivineen viitisen minuuttia. Taikinan täytyi antaa turvota puoli tuntia, minkä jälkeen mieheni paistoi pihvit oliiviöljyssä. Kaikki pihvit katosivat lautaselta silmänräpäyksessä, ja mikä tärkeintä, ne maistuivat myös taaperolle.

img_5933.jpg

 

Kommentit (6)
  1. Oi, kuinka hyvältä näyttää ja kuulostaa!

    Yt. Joku joka ’kesottaa’ kaikki keitot, salaatit…..

  2. Täytyy ehdottomasti kokeilla! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *