Kolmevuotias kondiittori

Sain Gummerukselta arvostelukappaleen Heidi Paajalan kirjoittamasta Pikkukokin keittokirjasta ja voi että, millaista iloa se on esikoiselle tuonut! Kirja saapui näppärästi viikkoa ennen esikoisen syntymäpäiväjuhlia, ja vaikka ensin ajattelin säästää sen tytölle syntymäpäivälahjaksi, päätin antaa kirjan leivontaa rakastavalle esikoiselle saman tien tutkittavaksi sillä ajatuksella, että hän saisi itse valita sieltä jonkin reseptin juhliaan varten. 

IMG_4871.JPG

IMG_4879.JPG

Hiukan ennalta-arvattavasti esikoinen ilmoitti haluavansa leipoa kansikuvassakin komeilevia isokokoisia, värikkäin karkein koristeltuja keksejä. Kunnianhimoiseen suunnitelmaani kuului ensin ajatus siitä, että laatisimme tytön kanssa kauppalistan ihan vain noita keksejä varten ja lähtisimme lähikauppaan varta vasten hakemaan taikinatarpeita ja vielä siten, että hän saisi itse työntää pieniä ostoskärryjä ja kerätä tarvikkeet sinne. 

IMG_4885.JPG

No, se oli tosiaan aika kunnianhimoinen suunnitelma. Sen sijaan laadin listan itse kiireessä ja taikinatarpeet napattiin mukaan toissaviikolla Prismasta samalla reissulla kuin kaikki muutkin synttäritarvikkeet.

IMG_4889.JPG

Keksit oli tosi helppo ja nopea valmistaa! Kerrankin sellaista taikinaa, joka käyttäytyi niin kuin piti – kirjan selkeät ja kuvalliset ohjeet tuntuivat siis sopivan vallan passelisti minullekin. Kolmevuotias kondiittori maisteli taikinaa niin paljon, että oli lopulta napaansa myöten suklaisessa taikinassa. 

kokki.jpg

Näiden jättikeksien lisäksi valitsimme myös juhlien suolaiset syötävät Pikkukokin keittokirjasta: resepti on silloin aika lupaavan oloinen, kun taikinan saa hakea kaupan pakasteosastolta! 

img_5140_0.jpg

Voin suositella tätä selkeää ja innostavaa kirjaa kaikille, joiden kotona hääräilee innokkaita apukokkeja ja -leipureita. Leipominen on askartelun ohessa kolmevuotiaamme lempipuuhaa, joten meillä on vielä monet herkulliset leivontahetket edessä tämän kirjan parissa!

Kirjan myötä esikoinen innostui itsekin kokeilemaan reseptiikkaa ja suunnitteli mielenkiintoiselta kuulostavan tiikerikakkureseptin. Uskallatteko kokeilla?

”Tiikerikakku maidolla:

Tulee desi maitoa

paljon pippuria

mustikkaa ja mansikkaa

jauheliha maustetaan

porkkanaraaste kaadetaan maidon sekaan

poltetaan uunissa tosi kuumaksi.”

Kommentit (1)
  1. meillä tuota reseptiä kokeillaankin heti kun leipuri saapuu partioleiriltä. Me just hankittiinkin piparimuotteja, tutti, tuttipullo ja töppönen. Tulee lomailemaan tänne serkkuni, jonka maha on juuri ’sillätavoin’ kasvanut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *