Missä viivyit perjantai?

Joskus on tällaisia viikkoja, joissa ei periaatteessa ole mitään vikaa mutta jotka tuntuvat työläältä tarpomiselta. Mitään sinänsä ei ole pielessä, mutta silti tuntuu kuin vähän kaikessa jokin pistäisi vastaan. Tapahtuu pieniä juttuja; kuopuksella jää sormi kylppärin oven väliin, töissä syön joka päivä lounaaksi pinaattilättyjä, kaupasta unohtuu se ainoa asia, jota varten siellä piti käydä, silmiä särkee, päätä särkee, tuijotan tietokoneen näyttöä enkä tajua mitään, ärsyynnyn, kun joudun kirjakaupassa odottamaan vuoroani tarpeettoman pitkään (vaikka kirjakaupassa jos missä pitäisikin olla kiireetöntä palvelua).

En muista, että olisin pitkiin aikoihin odottanut perjantaita niin kuumeisesti kuin tällä viikolla. Olen ikävöinyt lapsiakin vielä enemmän kuin normaalisti, ja oli vain niin mahtavaa tulla kotiin ja tietää, että nyt saa pari päivää olla vain. Kaikki yhdessä, ihan rauhassa. Ei tehdä mitään ihmeellistä, eikä suunnitella mitään. Tänään katsottiin leffaa ja löhöttiin kaikki yhdessä rykelmässä olkkarin lattialla. Lapset rouskuttivat mauttomia maissinaksuja onnensa kukkuloilla – jos he vain tietäisivät millaisia sipsikulhollisia äitillä ja iskällä välillä on iltaisin. Elokuvan jälkeen mies kävi laittamassa lastenhuoneen lamppuun diskovalon, ja ehdittiin tanssimaan hetki Roxetten ja Ti-Ti Nallen tahtiin ennen iltapuuhia.

disko.jpg

Nyt aion siirtyä tästä tietokoneen ääreltä sohvalle. Kaivautua viltin alle ja katsoa pitkästä aikaa telkkaria koko illan

Mukavaa viikonloppua!

Alkuviikosta vielä nauratti. Ihanaa, kun satoi lunta!

pipo.jpg

 

 

Kommentit (3)
  1. Perjantaihuojennus on kyllä niin tuttu tunne. Meillä on etenkin viime aikoina ollut kanssa viikoissa ”vähän kaikenlaista” ylimääräistä, ja kun on perjantaina alkuillasta saanut koko perheen kotiin ja ruokittua ja pakkasessa kylmenneet varpaat vilttien alle ja vaikka jonkun yhteisen leffan pyörimään, niin on kyllä jotenkin sellainen ”huh, kaikki turvassa” -fiilis. 

    1. Mä oon lueskellut teidän kiireisestä arjesta sun blogista ja lähetellyt paljon tsemppiajatuksia 🙂 (yleensä luen muiden postauksia kännykällä ja kommentoiminen on hankalaa, mutta monesti tekisi mieli jotain kannustavaa kirjoittaa). 

      Perjantaihuojennus on kyllä yksi parhaista asioista. 🙂

  2. Kuin myös, hyvää viikonloppua! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *