Sähikäinen pitää puolensa

Tiedän, että olen useaan otteeseen kertonut, että kaksivuotiaalla esikoisellamme on aika voimakas ja kiivas luonne. No, nyt kerron siitä taas, sillä eilen Seikkiksessä sähikäisemme kipakkuudesta oli oikein hyötyäkin, hän nimittäin piti hienosti puolensa isompien tyttöjen kanssa, joille puistoetiketti oli täysin tuntematon käsite.

Mieheni oli lähtenyt tytön kanssa aamuvarhain Seikkailupuistoon leikkimään. Puistossa on vaikka mitä kivoja vempaimia, muun muassa vaijeriliuku ja iso korikeinu, jotka luonnollisesti ovat lasten keskuudessa tosi suosittuja. Miehen ja tytön saapuessa paikalle vaijeriliuku oli varattuna kahdelle noin 8-9-vuotiaalle tytölle, jotka olivat omineet leikkivälineen kokonaan omaan käyttöönsä huolimatta vuoroaan odottavista muista lapsista. Välillä joku vanhempi kävi tytöille jotain sanomassa, mutta joko nämä eivät aidosti ymmärtäneet, mistä on kyse (tytöt puhuivat keskenään ruotsia) tai sitten eivät vain välittäneet, mutta luulisi, että tuonikäiset nyt jo tajuaisivat ilman erillisiä kehoituksiakin, että reilun pelin henkeen kuuluu vuorottelu.

Korikeinu oli kuitenkin vapaana, joten mies päätti nostaa tytön siihen keinumaan. Mutta ennen kuin hän sai laskettua tytön koriin, toinen vaijeriliukutytöistä juoksi kiireen vilkkaa keinun luo, nappasi sen miehen ja tytön nenän edestä ja kutsui kaverinsakin keinumaan. Siis mitä ihmettä??? Toivon kovasti, että onnistumme kasvattamaan omat lapsemme sellaisiksi, ettei heistä tule tuollaisia leikkipuistopirulaisia. Mies yritti tietenkin tytöille sanoa, että keinu oli vähän niin kuin varattu jo, mutta eipä tyttöjä paljon kiinnostanut, eikä mies nyt tietenkään voinut ruveta heitä poiskaan nostelemaan. 

Mies laski pettyneen esikoisemme sylistään maahan ja lohdutti tätä, että kyllä tämä varmaan pian pääsee keinumaan. Tyttö tihrusti muutaman kyyneleen, mutta päätti sitten pitää kiinni oikeuksistaan ja huusi keinussa kiikkuville tytöille kovaan ääneen:

”NYT ON S:N VUOVO!”

Ja se toimi! Keinunryöstäjät vapauttivat keinun tytöllemme ja lähtivät pois. Pieni tyttömme, polvenkorkuisten keinujien puolestapuhuja! <3

Kommentit (2)
  1. Go girl! Ihanan mahtava reaktio! 🙂 Mä oon aina jotenkin superilonen, kun joku pieni pitää puoliaan tollasissa tilanteissa, koska ikävä kyllä monet isommat kyllä härskisti pitävät ”isommanoikeuksistaan” kiinni. :/

    1. Niinpä! Ja nuo on siitä niin hankalia tilanteita, että jos lapsi ei ota kuuleviin korviinsa mitä aikuinen sanoo niin eihän siinä oikein mitään voi tehdä. 

       

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *