Vyöruusu – ei ole nimensä veroinen

F2CE3AFD-5554-4057-9574-E1C8D83F836A.jpeg

 

Heips lukija!

Vyöruusu – mieleeni juolahtaa kaunis ruusuköynnös kauniissa puutarhassa jossa perhoset lentelevät ja punaiset ruusut ovat kaikessa loistossaan

Ei nyt sentää. Vyöruusu on kaikkea muuta kuin kaunista ja ihanaa. Sitä vois kuvata oikeastaan maanpäällisenä helvettinä.

Olin tossa muutama viikko sitten mökillä ja hyttyset söi minua minkä kerkesivät joten ajattelin että selässä ja kylkiluun kohdalla vasemmalla puolella kehoani on hyttysen puremia. Tietenkin – nehän ovat punaisia pisteitä jotka kutiavat.

Mutta jo ennen tätä mietin miksi selkääni särkee, uinko liikaa joten selkä sanoi hei hei. Viikon kuluttua kuitenkin vyöruusu levisi hiukan kainalon alle ja särky vain jatkui, ja särkylääkkeitä olisi voinut syödä kuin karkkia eikä se olisi silti toiminut. 

Marssin lääkäriin ja näytin lääkärille selkääni ja hänen vastauksensa tuli kuin apteekin hyllyltä – selkeä vyöruusu.

nature-3061486_640.jpg

Mietit varmaankin tässä vaiheessa mikä on vyöruusu jos et ole siitä kuullut ennen. Vyöruusu näyttää vesirokolta mutta eroaa vesirokosta niin että se tulee vain jommalle kummalle puolelle kehoa ja paranee noin kuukaudessa.

Vesirokon sairastaneena kehoon jää jotain ainetta joka on tosi hieno sana mutten jaksa sitä laittaa tähän, mutta  me kannamme sitä koko loppuelämämme mukana ja stressin ynm yhdistelmänä vyöruusu puhkeaa. 

Vyöruusussa rakkula vaihe voi tartuttaa vesirokon sellaiselle joka sitä ei ole sairastanut ja jos luin netistä oikein niin 20-30% sairastaa vyöruusun. 

Mutta en ymmärrä miten kukaan sitä pystyy ensimmäisinä päivinä tunnistaa sitä, koska 3 ensimmäisenä päivänä siihen hermosärkyyn joka vyöruususta tulee on helpotettavissa virustentorjuntalääkkeellä(?) 

Ja koska mulla oli lääkäriin menneessä rakkulavaihe, en tunnetusti saanut sitä lääkettä vaan hermosärkyyn helpotusta. Nyt sentään pystyn toimimaan jote kuten normaalisti, mutta se edelleen piinaa pienissä määrin. Hermosärky voi myös jäädä kehoon jopa puoleksi vuodeksi.

Näin kaks viikkoa sen jälkeen kun selkäsäryt alko voin todeta että edelleen selässäni kihelmöi ja tuntuu että joku potkaisi välillä sinne. Jopa tällä hetkellä, tuntuu erittäin epämiellyttävältä eikä siihen auta muu kuin lääkärin määräämät lääkkeet. Tekisi mieli raapia selkää, mutta jos koskenkin tuntuu kuin siihen joku todella potkaisi voimalla siihen.

Mukavaa elokuun alkua teille !

RAKKAUDELLA:HENNA

Kommentit (1)
  1. Miten selvisit lopulta vyöruususta, ja onko se uusiutunut?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *