Tuoreet tuntemukset päiväkodin aloittamisesta

Täällä minä istun taas hiljaisessa talossa, läppäri sylissä. Koulut alkoivat ja lapset heräsivät kahdeksalta, ensimmäistä kertaa koko kesänä. Meillä ei tapamme mukaan valmistauduttu aikaisiin herätyksiin etukäteen, vaan nautittiin vapaudesta, valvomisesta ja pitkään nukkumisesta viimeiseen saakka. Äkkiä se rytmi siitä pyörähtää taas koulukuntoon, aina ennenkin on käynyt niin. Emmekä tehneet koulujen alkamisesta muutenkaan sen suurempaa spektaakkelia. Kävin edellisenä päivänä hakemassa lasten kanssa vähän uutta vaatetta ja puuttuvaa koulutarviketta. Ja painotin, että vaikka koulut alkavat, kesä jatkuu vielä. Käydään mökillä saunomassa ja uimassa ja muutenkin annetaan syksyn vielä odottaa.

Kuopus aloitti päiväkodin samana päivänä kouluunlähtijöiden kanssa. Hänellä vaihtuu siellä ohjaaja, mikä on aiheuttanut minulle varauksellisia ja vähän ahdistuneitakin ajatuksia. On tuntunut haikealta luovuttaa kuopus taas päiviksi jonkun meille vielä tuntemattoman huomaan. Tämä tunne kuitenkin karisi nopeasti, kun saapuessamme tuttuun huoneeseen ja ryhmään, kuopus hypähteli innoissaan tervehtimään kavereitaan. Välillä hän kävi pussaamassa ja halaamassa minua jutellessani uuden ohjaajan kanssa, ja suuntasi taas innoissaan leikkihuoneeseen.

Myös uuden ohjaajan keväisestä ensitapaamisesta jäänyt tunne parani ja muuttui niin, että aivan kevein sydämin vedin lopulta päiväkodin oven takanani kiinni. Kyllä tämä tästä lähtee taas!

Ja jos totta puhutaan, olen kyllä kaivannutkin jo tätä omaa rauhallista työaikaa puolison töihin palaamisen jälkeen. Kun muut lapset ovat vedelleet sikeitä puolille päivin, minulle on jäänyt kuopuksen viihdyttäminen ja leikittäminen. Välillä kun en ole  jaksanut tai pystynyt sitä tekemään, on kuopus keksinyt monenlaista ”hauskaa” turhautuneessa tekemisen puutteessa. Kuten vaikkapa kahvinpurujen levittelyä pitkin keittiön lattioita. Joten, aivan hyvään aikaan alkoivat taas virikkeelliset hoitopäivät.

Ps. Laitoinpa minäkin blogille oman instagram-tilin, josta voi käydä päivityksiä helposti seuraamassa. Instan kuvake löytyy siis tuosta postauksen ylälaidasta, ”Arkiston” vierestä.

perhe ajattelin-tanaan vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *