TOP 10 ravintolat/kahvilat Helsingissä

Hei!

Tässä postauksessa ajattelin kertoa TOP 10 lempi kahvilaani/ravintolaani Helsingissä. Kaikki paikat ovat olleet suosikkejani jo pitkään, eikä niihin koskaan pety. Tarkempia tietoja paikoista voi katsoa heidän omilta nettisivuiltaan. 

1. Sis.Deli – arkiaamianen

Sis.Delin arkiaamainen on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen! Aamiainen on hyvin monipuolinen, Monet tuotteet ovat luomua ja hyvin terveellisiä. Kahviloita on ympäri Helsinkiä, yksi Kalevalankadulla aivan Stockmannin vieressä. Myös lauantai ja sunnuntai brunssi on hyvin maukas. 

2. Ekberg – arkiaamiainen

Ekbergin arkiaamiainen on todella perus, mutta aina hyvä ja varma valinta. Ekberg on vanha klassikko paikka, eikä se voi koskaan mennä pieleen. Jos ei mikään muu mielytä, ainakin jälkiruokatarjonta on aina aivan yhtä ihana. Arkena aamiaistarjonta on lähes sama kuin viikonloppuna, mutta hinta on lähes puolet havelmpi. 

3. Story cafe – lauantai brunssi Kauppahallissa

Story cafe sijaitsee Kauppahalissa, josta on näkymä merelle. Kesäisin myös ulkona voi istu, mikäli on hyvä sää. Brunssilla on neljä erilaista lautasvaihtoehtoa, ja lisäksi voi tilata vaikka omeletin tai pannukakkuja! Suosittelen maistamaan kahvilan maustettua vihreätä teetä, siinä on ihanan mausteinen maku. 

4. Putte’s Pizza – pizzeria/baari 

Putte’s Pizza sijaitsee Kalevalankadulla, aivan ydinkeskustassa. Pizza maistuvat aivan italiaisilta, ja eivät ole kovinkaan ylihinnoiteltuja. Paikka toimii myös baarina ja yökerhona, joten syömään voi mennä vaikka keskiyöllä. 

5. Bamboo center – kiinalainen Kampissa

Bamboo center on Annankadulla sijaitseva kiinalainenravintola. Paikka on todella pieni, mutta hyvin kotoisa. Ruoka on hyvin edullista, mutta eritttäin maukasta ja riittoisaa. Lempi annoksiani ovat Green curry ja Kung Po kana. 

6. Svenska Teatern – salaatit

Svenska Teatern sijaitsee akateemista vastapäätä Helsingin keskustassa. Ma-la on auki salaattibuffet, josta saa valita omavalintaiset täytteet valmiiseen salaattipohjaan. Salaatit eivät ole ikinä pettäneet minua, yksi luottopaikoistani, kun haluan jotain nopee ja kevyttä. 

7. Torrefazione – aamias-/brunssilautaset

Kahviloita on kolme Helsingissä; Kampissa, Aleksanterinkadulla ja Kluuvissa. Lautasten sisältö vaihtelee hieman paikasta riippuen, mutta laatu ja maku ovat aina yhtä hyviä. 

8. Soi Soi – kasvisravintola Töölössä

Maistuvia kasvishampurilaisia Töölöstö! Soi Soi:sta saa erittäin maukkaita kasvishampurilaisia, ja Helsingin parhaita bataattiranskalaisia. Hinta on ehkä hieman yläkanttia, mutta ruokaa tulee hyvin riittoisasti. 

9. Friends and burgers – Helsingin parhaat hampurialaiset

Monissa lehdissä ylistetty Friends and burgers on tosiaankin kehunsa ansainnut. Hampurialaiset ovat ihanan meheviä, ja juuri sopivan kokoisia. Kasvikset ovat tuoreita ja lihan hyvä laatuista. Hinta-laatusuhde on erinomainen. 

10. Sushibar + Wine – parasta syömääni sushia

Sushibar + Wine on ehdottomasti lempi sushipaikkani Helsingissä. Alkuun kannattaa tilata Edamame pavut, kun odottelee ruoan saapumista. Palvelu on välillä hidasta, johtuen paikan suosiosta. 

 

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *