Hunaja inkivääri kana-katkarapu wokki
Hei!
Tänään ajattelin jakaa teille yhden lempi resepteistäni, nimittäin kana-katkarapu wokin! Wokki on todella nopea ja helppo tehdä, ja samalla kuitenkin super maistuvaa. Chili tuo wokkiin tulisuutta, kun hunaja taaskin hieman makeutta ja yhdessä ne luovat ihanan maun. Usein pilkon kaikki aineet valmiiksi esim. kolmelle päivälle ja juuri ennen syömistä paistan ne päivittäin. Ohjeessa olevat kasvikset ovat minun makuni mukaisia, mutta niitä voit tottakai vaihdella oman makusi mukaan. Jos käytät pakastekatkarapuja kannattaa ne ottaa sulamaan n. 7h aikaisemmin.
n. 5 annosta
Tarvitset:
– Kanaa 3 rintafilettä
– Pieniä katkarapuja n.400 g
– Paprika suipoiksi palasiksi leikattuna
– Sokeriherneitä kokonaisina
– Porkkanoita 2-3 (koon mukaan) paksuiksi tikuiksi leikattuna
– Sipulia 1-2 isoiksi kuutioiksi leikattuna
– Parsakaali
– Tuoretta inkivääriä n.2 cm pala
– Valkosipulinkynsiä 2-3 kpl
– Chiliä 1-2 kpl
– Soijaa 4 rkl (itse en mittaa, lorautan vaan pullosta hyvän näköisen määrän)
– Hunajaa n. 2 rkl
– Täysjyvänuudeleita/riisiä
Lisäksi tarvitset öljyä paistamiseen, itse tykkään käyttää seesamiöljyä, mutta oliivi- tai rypsiöljykin käyvät hyvin!
Tee näin:
1. Jos käytät riisiä, laita se kiehumaan nyt.
2. Pilko kanafileet pieniksi kuutioiksi.
2. Pilko chilit, valkosipulinkynnet ja inkivääri todella pieneksi.
3. Laita wokki-pannulle lämpiämään valitsemaasi öljyä. (Wokki kannattaa paistaa kuumassa, etteivät vihannekset pääse “lötkistymään”)
4. Paista mausteita hetken aikaan, ja lisää sitten kanat.
5. Pilko vihannekset sillä aikaa, kun kanat paistuvat.
6. Jos käytät nuudeleita, laita ne kiehumaan nyt.
7. Lisää vihannekset pannulle, kun kanat ovat ruskistuneet.
8. Lisää soija ja hunaja ja paista vihanneksia n. 5 minuuttia.
9. Valmista!
Kuvassa näkyvät ainekset ovat yhteen annokseen.