Mitä Seattlessa ja San Franciscossa luetaan?

Kaksi-nolla

Kesäloman ensimmäisenä aamuna kello kahdeksan lennän kauas. Olen haaveillut ikuisuuden roadtirpistä Yhdysvaltain ja Kanadan länsirannikolla, ja tänä kesänä, vihdoin, tie vie ensin San Franciscoon ja sieltä rannikkoa ylös Vancouveriin asti. (Kyl, olen koleiden kohteiden kannattaja; pidän erityisen paljon myös Irlannista ja Skotlannista.)

Koska olen populaarikulttuurin aivopesemä, löydän lomilleni helposti sivuteeman telkkarista tai elokuvista. Viime kesänä kävin Gilmoren tytöt -teemamatkalla New Yorkissa ja Connecticutissa (ei muuten ollut vitsi).

Tämänvuotinen reissu on poikinut etukäteisspekulaatioita siitä, juommeko Seattlessa kahvia Frasierin ja Nilesin (puss!) kantapaikassa Cafe Nervosassa, tunnemmeko River Phoenixin nerouden leijalevan Portlandin yllä (näyttelijän kotikaupunki, nähkääs), ja jos löydämme Washingtonin osavaltiosta ne pikkukaupungit, jossa Twin Peaksia kuvattiin, näemmekö Bobin naaman vessan peilistä (vakkaripainajaiseni).

Mutta mikä siinä on, kun en saa päähäni yhtään asiallista kirjaa, jotka sijoittuvat roadtripreitin varrelle? Twilight-saagaa ei lasketa asialliseksi, ja Kurt Cobainin elämäkerrasta en ole kovin innostunut. Google tietysti osaa luetella tsiljoona San Francisco -romaania, mutta en luota Googleen laatupuolella. Lilyläisiin luotan.

Siispä: Osaatko suositella matkalukemista länsirannikolle?

P.S. Twin Peaksin tunnari tosiaan kestää kolme minuuttia, josta 35 sekuntia on sahan terän teroittamista. Ei mulla muuta.

 

Kommentit

annemi

San Francisco on niin ihana! <3

En valitettavasti osaa äkkiseltään vinkata mitään matkalukemista, oli vaan pakko tulla fiilistelemään :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Tervetuloa fiilistelemään! Oon itsekin niin innoissani, että välillä en saa illalla unta. Aijai!

Liha liikkuu

Mitäs jos kävisit hakemassa luettavaa Beat-museosta? Ja sen jälkeen iltapalalle Little Italyyn tai Chinatowniin ;)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

No mutta tämäpä sattui. Meidän hotelli on ihan tuossa lähellä, North Beachin puolella. Matkalla-kirjalle en oo muuten koskaan hulluna lämmennyt, mutta elokuvan voisin katsoa ennen reissua. Ja museo vaikuttaa kiintoisalta.

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ihanaa matkaa! Me tehtiin viime kesänä reissu San Franciscosta etelään :). Muuta sinne päin sijoittuvaa ei minullekaan tule mieleen kuin Jack Kerouacin kirjat tai jotkut niistä.

Jenni S.

Miten ihana postaus ja erityisesti - miten ihanaa matkailua!

Ihastuneelta kateudeltani en kykene ehdottamaan mitään kirjaa, mutta esitän vienon toiveen, että teet palstallesi sitten kirjamatkayhteenvetopostauksen. Joohan?!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Joo, tottahan toki teen. Aion ainakin käydä täällä, suositeltu on.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

NO EI OLE. Niin kuin ei ole Stars Hollow´kaan oikeasti, vaikka olen toki käynyt sen kaksoisolentokaupungissa (New Milford, CT).

Torontossa näköjään on Café Nervosa, mutta se ei näytä Nilesin ja Frasierin kantikselta. Pyh!

Vierailija-Viivi (Ei varmistettu)

Mä käytän röyhkeästi hyödykseni Wikipediaa. Täältä löytyy linkki kaupungin ja kirjojen välillä!

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Novels_by_city_of_setting

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Viivi, noita olen vilkuillut itsekin, mutta en vaan osaa tarttua mihinkään pelkän listan perusteella. Tosin nyt huomasin, että kesän  "kohukirja" Fifty Shades of Grey sijoittuu Seattleen. Uu, olisko tässä hyvä syy lukea se?

Ja Eeva, löysin eilen tällaisen saitin, joka avaa Café Nervosan mysteeriä (ja jolla on nerokas nimi).

Satu Pakarinen

Voi, kuulostaa niin upealta reissusuunnitelmalta. Olen ikuisuuden haaveillut pääseväni  juomaan kupin mustaa kahvia ja syömään kirsikkapiirasta Twin Peaks -miljööseen. Ehkä törmäät pölkkynaiseen?!

Matkalla-leffaa suosittelen lämpimästi: pääsee upeasti rentoon matkafiilikseen ja eihän ne kunditkaan hullumpia siinä leffassa ole:)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Satu, toivotaan, että pölkkynainen ilmaantuu viereiseen pöytään kahvilassa.

Matkalla meni tosi lyhyen aikaa teattereissa, en ehtinyt! Se kuulostaa elokuvalta, joka pitäisi nähdä valkokankaalta eikä miniruudulta.

Milla Washingtonista (Ei varmistettu)

Kerouacin The Dharma Bums, Beat-kirjailijoita yleensakin, Richard Brautigania, Chuck Palahniukin matkaopasta Portlandiin, Sherman Alexieta, David Gutersonia...Eivat ehka sijoitu vain kaupunkeihin, mutta roadtripilla saa lukea ymparistoon sopivia teoksia, eiko?

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Loistavaa Milla, kiitos suosituksista!

Kommentoi