Mitä Seattlessa ja San Franciscossa luetaan?

http://www.youtube.com/embed/i7d0Lm_31BE

Kesäloman ensimmäisenä aamuna kello kahdeksan lennän kauas. Olen haaveillut ikuisuuden roadtirpistä Yhdysvaltain ja Kanadan länsirannikolla, ja tänä kesänä, vihdoin, tie vie ensin San Franciscoon ja sieltä rannikkoa ylös Vancouveriin asti. (Kyl, olen koleiden kohteiden kannattaja; pidän erityisen paljon myös Irlannista ja Skotlannista.)

Koska olen populaarikulttuurin aivopesemä, löydän lomilleni helposti sivuteeman telkkarista tai elokuvista. Viime kesänä kävin Gilmoren tytöt -teemamatkalla New Yorkissa ja Connecticutissa (ei muuten ollut vitsi).

Tämänvuotinen reissu on poikinut etukäteisspekulaatioita siitä, juommeko Seattlessa kahvia Frasierin ja Nilesin (puss!) kantapaikassa Cafe Nervosassa, tunnemmeko River Phoenixin nerouden leijalevan Portlandin yllä (näyttelijän kotikaupunki, nähkääs), ja jos löydämme Washingtonin osavaltiosta ne pikkukaupungit, jossa Twin Peaksia kuvattiin, näemmekö Bobin naaman vessan peilistä (vakkaripainajaiseni).

Mutta mikä siinä on, kun en saa päähäni yhtään asiallista kirjaa, jotka sijoittuvat roadtripreitin varrelle? Twilight-saagaa ei lasketa asialliseksi, ja Kurt Cobainin elämäkerrasta en ole kovin innostunut. Google tietysti osaa luetella tsiljoona San Francisco -romaania, mutta en luota Googleen laatupuolella. Lilyläisiin luotan.

Siispä: Osaatko suositella matkalukemista länsirannikolle?

P.S. Twin Peaksin tunnari tosiaan kestää kolme minuuttia, josta 35 sekuntia on sahan terän teroittamista. Ei mulla muuta.

 

Kommentit (14)
  1. Loistavaa Milla, kiitos suosituksista!

  2. Milla Washingtonista
    11.7.2012, 01:44

    Kerouacin The Dharma Bums, Beat-kirjailijoita yleensakin, Richard Brautigania, Chuck Palahniukin matkaopasta Portlandiin, Sherman Alexieta, David Gutersonia…Eivat ehka sijoitu vain kaupunkeihin, mutta roadtripilla saa lukea ymparistoon sopivia teoksia, eiko?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *