Otan riskin ja rakastun kirjaan

otariskijarakastukirjaan.jpg

Uu, tässähän tuntee itsensä ihan oikeaksi bloggaajaksi! Ei sillä, että identiteettini olisi muuten erityisen hatara, mutta olen viime aikoina postannut harmillisen harvoin. Siitä huolimatta sivulauseiden Helmi heitti minua haasteella, jonka otan iloisena vastaan.

Helmi haastoi minut lukemaan joko Claudie Gallayn romaanin Rakkaus on saari (koska kaikkien kuulemma pitäisi lukea Gallayta) tai Jhumpa Lahirin Tuoreen maan (koska en juuri lue romaaneja novelleja).

Kiitän haasteesta ja juhlallisesti ilmoitan, että valitsen kirjoista sen, jonka saan ensimmäisenä kirjastosta.

Haasteen palauttaminen Helmille on vaikeaa, koska tuntuu, että Helmillä ja minulla on paljon samoja suosikkeja – ja hän on lukenut hirmuisen paljon. Kokeilen nyt kepillä jäätä, venytän rajoja ja tähän vielä muita kliseitä, ja ehdotan Helmille Neil Straussin kirjaa The Dirt. Se on, öh, Mötley Crüen bändibiografia ja yksi riemastuttavimmin rakennettuja kirjoja, jonka tiedän. Helmi, mitä luulet?

Jos takkutukat eivät kiinnosta, lue Pamukia – muistelen, että et ole lukenut tuota herraa. Vaikkapa Viattomuuden museo, se on i-ha-na. (Ja melankolinen. Tykkäät varmasti.)

Samalla heitän kirjalla myös Kaikki mitä rakastin -Eevaa, joka on remonttireiskuuden ja kokkausnerouden ohella lukunaisia. Ja ihanalla kirjalla heitänkin, vaikka itse sanon.

Haastan Eevan lukemaan Ann-Marie MacDonaldin Linnuntietä. Se on loistava, loistava romaani – toinen niistä, jonka (päivästä riippuen) ilmoitan suosikkiromaanikseni. Kerrottakoon, että kun itse luin Linnuntietä, minulla ei ollut sosiaalista elämää. Oli pakko kiskoa kirja niin nopeasti kuin kykenin.

 

Tässä vielä haasteen ohjeet.

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan.

2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.

3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

 

Kommentit (3)
  1. mun pitää varmaan tämmöisten saatesanojen ja hehkutusten jälkeen lukea myös nuo ehdotetut kirjat 😀

  2. Jee, hienoa! Huomasinkin, että olit hehkuttanut Linnuntietä. Se on kyllä maaginen romaani, olen vähän kade Eevalle, kun hän saa lukea sen ekaa kertaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *