Cake aux olives eli ranskalainen oliivikakku
Ohoi kevätmieliset toverini! Täältä tullaan taas resepti kainalossa tanssahdellen, jostain syystä minulle tämä on kevätresepti. Ehkä siksi, että mieleni tekisi hommien sijaan lorvia terassilla auringossa ja tarjoilla tätä kamuille skumpan kanssa.
Onko tarpeenne siis suolaista drinkin kylkeen? Vai onko kevätsuosikkisi hienostunut eväsretki?
Olet oikeassa paikassa. Nyt etenkin kaikki gluteiinittomat tyypit huomiooooo.
Ranskassa cake on mikä tahansa pitkulaisessa kakkuvuoassa paistettu leipomus, joko suolainen tai makea. Tämä oliivikakku on yleinen tarjottava ranskalaisten illanistujaisissa, salaatin kanssa lounaana tai eväänä piknikeillä.
On muuten ihan huippu piknikruoka, kannattaa pitää mielessä sitä yhtä huhtikuun vikana juhlittavaa varten kans. Muista tämä, jos et jaksa taas keräillä sen hajonneen fetapiirakan palasia jätskirasian kyljiltä puistossa.
Cake aux olives, ranskalainen oliivikakku (gluteiiniton)
2,5 dl jauhoja (tässä tattarijauhoja)
4 kanamunaa
1 tl leivinjauhetta
150g vuohenjuustoa paloina
50g juustoraastetta
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl valkoviiniä tai maitoa
100g oliiveja
+kinkkua, aurinkokuivattua tomaattia, persiljaa…
ripaus suolaa ja pippuria
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää munat ja neste, sekoita hyvin. Heitä joukkoon juustoraaste, paloitellut oliivit ja muut sattumat. Kaada voideltuun kakkuvuokaan, paista 180°C 35-45 minuuttia, kokeile kypsyys puutikulla, älä paista liian kuivaksi.
Sanoinko jo miten hurjan nopeasti tämän suitaisee? Part de gâteau.
Siis piece of cake (and love).