Aamu-unisen pikamysli

pikamysli.JPG

Minulla on pienoinen mysliongelma. Kotitekoinen muromysli on huippuhelppo valmistaa, mutta säilyvyys on aika kehno.

Säilyvyydellä tarkoitan tietenkin sitä, kuinka tänään tehdystä satsista on huomenna jäljellä murut purkin pohjalla. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu: yhden annoksen pannumysli, joka valmistuu vaikka unihiekat silmissä.

Minun pikamysliini tupsahtaa normaalisti mausteeksi kanelia, mutta tänä aamuna heitin mukaan pitkän perjantain perinteitä vastaan syntisesti raakakaakaojauhetta sekä tummaa suklaata. Samoilla linjoilla oli näköjään Suvi, jonka suklaagranolan kahvi-suklaa-appelsiini komboa kokeilen seuraavaksi.

Tämän myslin salaisuus on hunajan kiepauttaminen pannulla karamelliksi, jolloin vältät sahanpuruvibat. Lisäämällä hunajan vielä lämpöiselle pannulle saat mysliin mukavan rouskuvan suutuntuman. Tämä sekoitus valmistuu silmiesi alla niin pikaisesti, että se myös (lähes) mahdoton polttaa karrelle.

Aamu-unisen pannumysli (1 annos)

 

1 dl kaurahiutaleita (gluteiiniton valitsee tietysti aitokauraa)

pieni kourallinen manteleita, kurpitsansiemeniä ym. siemeniä

nokare kookosöljyä tai voita

reilu tl hunajaa

+ kanelia, kaakaojauhetta, vaniljaa, kuivattuja viikunoita…

Paahda kaurahiutaleita pannulla muutama minuutti ja lisää haluamasi siemenet ja pähkinät. Sekoita koko ajan ja varo polttamasta. Lisää rasva ja sekoita hyvin. Kun mysli on paahtunut mieleiseksesi, poista pannu hellalta ja sekoita joukkoon nopeasti hunaja, jonka tulisi kuplia pikaisesti. Anna jäähtyä muutama minuutti ja iske kiinni.

 

pikamysli_double.jpg

pikamylsi2.jpg

Suklaagranolat pääsevät esittäytymään myös viikonlopun kevätbrunssilla, kuinkas muutenkaan (muita superkeväisiä brunssiherkkuja saapi ehdotella, pää lyö tyhjää…).

Ihanaa pääsiäisviikonloppua! 

 

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma