Viikko villivihanneksia

VV_banner1.png

Voi jumpe, nyt ollaan hurahdettu aivan kunnolla! Saatuani viettää muutaman autaan päivän maaseudun rauhassa olen metsillä ja kedoilla hortoilusta aivan pökertävän lumoutunut. Pitkän Ranskassa vietetyn vuoden jälkeen Suomen kesäkuisen luonnon uhkea vihreys tuntui tyrmäävältä, ja mietin, miten mielettömiä kokkausmahdollisuuksia metsämme nyt kantavatkaan! Haastoin itseni pieneen leikkiin, jossa kokeilen erilaisia villivihanneksia viikon ajan. 

Vaikka kovasti asiasta intoilenkin, tosiasiassa olen salaatteihin ja haudukkeisiin lentelevien luonnonkasvien käyttöä lukuunottamatta aika ummikko villivihannesten käytössä. Nyt onkin oiva hetki tutustua uusiin kasvikavereihin, sillä paras villivihannesten keruuaika on juuri nyt, ennen juhannusta, vaikka monet kasvit tuottavatkin satoa koko kasvukauden ajan. 

Huomisesta alkaen kokeillaan päivittäin lähipiiristä löytyvien luonnonkasvien käyttöä keittiössä, toivottavasti hyvin tuloksin! Aivan erikoisempia tuttavuuksia listalle tuskin valikoituu, sillä tahdon aloittaa ensin perusasioista ja siirtyä pienen totuttelun jälkeen eksoottisempiin yhdistelmiin ja kasveihin. Huh, vähän jännittää, katsotaan mitä tästä tulee!

Keräilijän muistilista

kerää mahdollisimman tuoreita lehtiä ja versoja, mielellään kasvin ylimmästä osasta

valitse keruupaikaksi mahdollisimman puhdas alue

kerää ainoastaan ehjiä kasveja, jätä jonkun otuksen jo haukkaamat lehdet keräämättä

kokonaisena käytetttävät kasvit kerätään ennen kukintaa, kukat aivan tuoreeltaan

kerää tasaisesti eri paikoista, älä riivi yhtä kasvia täysin tyhjäksi

käytä lehtiä kerätessäsi  teräviä saksia jolloin vahingoitat kasvia mahdollisimman vähän

Huomenna lähtee, hui miten kivaa! :)

 

 

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma