Viikon huiput ja kuilut

toukokuu_double.jpg

 

Voi pojat, aikamoinen viikko takana ja aivot ovat vieläkin vähän jumissa. Tässä kuitenkin tämän viikon parhaat ja niiden vastakohdat, ne huiput ja kuilut.

  Viikon jäätävin:

  Tämä mainos.  Nyt vasta huomasin, ja voi hyvä isä sentään.

viikon kimein kiljahdus:

Kirje Helsingin yliopistolta jossa luki onnittelut ja tervetuloa.

viikon huonoin hyvä idea:

Opiskelun siirto ulos. Todella tehotonta, mutta maksirentouttavaa. Kun kanadalainen, suomalainen, sveitsiläinen ja ranskalainen läksivät ottamaan aurinkoa, tuloksena oli kolme polka gris karamellia ja yksi suklaapupu. Arvaa kumpi olin…

toukokuu_double02.jpg

viikon paras huono idea:

Kalimoxto. Kuulostaa kaamealta, mutta maistuu yllättävän freesiltä jäiden kanssa. Siispä kokista ja halpaa punkkua, por favor. 

viikon Luukutusbiisi:

Tää kipale soi mulla päässä koko_ajan. Kuuntelen tosi vähän hittiradioita, enkä osaa sanoa onko Rita Oran popitus tosi lame vai freesiä… Mutta kuten viisas mies kerran totesi: Anna sen soidaaaaaa 

Viikon mättö:

Viisi naista, kolme uuni-camembertia ja kaksi mont d’or:ia. Need I say more.

paras paras paras idea:

Päiväreissu nautiskelemaan eteläisen Rhônen laakson parasta antia, mutta siitä lisää myöhemmin, jihii! 

 

Bis bis ja ihanaa alkavaa viikkoa!

PS. Voitteko hoitaa sen loskasään pois sieltä Suomesta ASAP svp

 

Suhteet Oma elämä Höpsöä

TACO ’bout it, amigo

 

tacot_lautanen_light.JPG

tacot_rolling.jpg

tacot_lettu.JPG

tacot_table.JPG

 

! Hola kamut ! 

Viikonloppuna karmean kirjastokyyristelyn jälkeen teimme minikokoisen lautasmatkan Meksikoon. Itse tehdyt tacot ovat mielestäni olleet ihan voodohommaa, enkä ole koskaan saanut niitä onnistumaan, mutta pakko myöntää, että nyt oon ihan myyty chica.

Painavan tenttipäivän kunniaksi siis pari painavaa sanaa tacoista:

Tee tacot itse. Jos kamuni jonka sushirullista tulee aina sushikakkuja pystyy siihen, sinäkin pystyt siihen. Old del Paso lätyt maistuvat homeiselta kartongilta. Taikinaan 4dl maissijauhoja, ripaus suolaa ja vajaa 3 dl vettä, pistä kaikki sekaisin ja venaile 15min. Kauli ohueksi ja paista kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Madre mia!

Unohda ne kurkkukuutiot. Suomalaisten kurkkufiksaatio on kirinyt lähes maailmanmaineeseen, mutta älkää nyt oikeesti laittako niitä sinne maissilettujen sisään. 

Korianteri, lime ja sanoinko jo korianteri? Paljon näitä ja sitäkin enemmän chiliä! Onko maailmassa vielä jäljellä tyyppejä jotka vihaavat korianteria?  Pull yourself together!

Kaneli, oi kaneli. Aidot meksikolaiset maut kastikkeeseen toi elämäni rakkaus kaneli. Tomaattisose, savupaprika, chili ja kaneli, siinä uuden lempparireseptini ainekset. Sekaan mitävaanikinä, päälle ehkä ranskankermaa et voila.

Juomana tietty jääkylmä bisse, mutta Viognier ja jääkylmä rosé olivat myös ihan oivia kumppaneita tällaisten (gluteiinittomien) hienohelmojen makuun.

 

Nyt tekee tietty ihan simona mieli järkätä meksikobileet (no tekee kyllä aina). Semmoisissahan voi lisäksi surrata jäähilejuomia ja luukuttaa latinohitteja, ohjaaaaaaa.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo DIY