Morottelua ja voisnobbailua eli mitä Ranskasta jäi käteen

 

BeFunkysummer.jpg

Ostin eilen lentolipun, yhdensuuntaisen sellaisen.

Kolme vuotta Ranskassa on kulunut täyteen, ja nyt alkaa olla aika sanoa heippa ja kiitos kaloista. Pieni vastakulttuurishokki tekee tuloaan, päässä heittää jo vähäsen, mutta ihan hyvällä tavalla.

Olen vasta viime aikoina myöntänyt katselevani maailman menoa hieman ranskalaistuneiden kakkuloiden läpi, ja pienen mietinnän jälkeen lista kasvoi kasvamistaan.

Tässä ensimmäisenä mieleen tulevat ranskismini:

  • tervehdin muita lääkärin odotushuoneissa ja huikkaan lähtiessäni kaikille heipat
  • syön suklaata kerrallaan vain pari palaa
  • teitittelen ihan kaikkia
  • hyvä ateria ei onnistu ilman aperitiiviä
  • meikkaan tummat sisärajaukset silmiin
  •  raivoan äänekkäästi suojatielle pyrkiville autoille tietä ylittäessäni (omilla vihreilläni)
  • kävelen päin punaisia…. (tällöin en kyllä raivoa)
  • menen villapaidassa baariin
  • syön ihan sikana voita enkä voi ostaa muuta, kuin sitä suolakiteillä varustettua herkkua (Noirmoutier tai Isigny ovat parhaita)
  • huidon puhuessani aevan jumalattomasti
  • osaan korjata rikkoutuneet ikkunalasit (naapurin tunteidenosoitus mahdollisti projektin)
  • en tee hiuksilleni mitään
  • yksi camembert -kiekko/henkilö on juuri sopiva annoskoko
  • ostan parempia tuotteita ja maksan ekstraa pientuottajien puodeissa
  • olen oppinut arvostamaan matematiikkaa

Kuulostaako tutulta? Toivottavasti lista pysyy aisoissa, sillä tiedättehän mitä näistä ranskalaisista sanotaan…

Taitavat tietää itsekin, ainakin tästä läpästä päätellen:

Jumalat loivat täydellisen maan, Ranskan, jossa oli kaikkea mitä kuvitella saattaa. Muut maat tulivat kateellisiksi, ja nostivat suuren metakan. Niimpä jumalat laittoivat sovitellakseen suurimmat mesoajat Ranskaan.

 

Bisous kamut!

 

 

Suhteet Oma elämä Suosittelen Ajattelin tänään

Aamu-unisen pikamysli

pikamysli.JPG

Minulla on pienoinen mysliongelma. Kotitekoinen muromysli on huippuhelppo valmistaa, mutta säilyvyys on aika kehno.

Säilyvyydellä tarkoitan tietenkin sitä, kuinka tänään tehdystä satsista on huomenna jäljellä murut purkin pohjalla. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu: yhden annoksen pannumysli, joka valmistuu vaikka unihiekat silmissä.

Minun pikamysliini tupsahtaa normaalisti mausteeksi kanelia, mutta tänä aamuna heitin mukaan pitkän perjantain perinteitä vastaan syntisesti raakakaakaojauhetta sekä tummaa suklaata. Samoilla linjoilla oli näköjään Suvi, jonka suklaagranolan kahvi-suklaa-appelsiini komboa kokeilen seuraavaksi.

Tämän myslin salaisuus on hunajan kiepauttaminen pannulla karamelliksi, jolloin vältät sahanpuruvibat. Lisäämällä hunajan vielä lämpöiselle pannulle saat mysliin mukavan rouskuvan suutuntuman. Tämä sekoitus valmistuu silmiesi alla niin pikaisesti, että se myös (lähes) mahdoton polttaa karrelle.

Aamu-unisen pannumysli (1 annos)

 

1 dl kaurahiutaleita (gluteiiniton valitsee tietysti aitokauraa)

pieni kourallinen manteleita, kurpitsansiemeniä ym. siemeniä

nokare kookosöljyä tai voita

reilu tl hunajaa

+ kanelia, kaakaojauhetta, vaniljaa, kuivattuja viikunoita…

Paahda kaurahiutaleita pannulla muutama minuutti ja lisää haluamasi siemenet ja pähkinät. Sekoita koko ajan ja varo polttamasta. Lisää rasva ja sekoita hyvin. Kun mysli on paahtunut mieleiseksesi, poista pannu hellalta ja sekoita joukkoon nopeasti hunaja, jonka tulisi kuplia pikaisesti. Anna jäähtyä muutama minuutti ja iske kiinni.

 

pikamysli_double.jpg

pikamylsi2.jpg

Suklaagranolat pääsevät esittäytymään myös viikonlopun kevätbrunssilla, kuinkas muutenkaan (muita superkeväisiä brunssiherkkuja saapi ehdotella, pää lyö tyhjää…).

Ihanaa pääsiäisviikonloppua! 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta