Valoisa mieli ja vauvaviikunoita

pinktree.jpg

vauvaviikunat.JPG

Tiedätte varmaan, miten ihan pikkuseikatkin värjäävät tulevaisuuden mielessämme. Jos jossain tökkii, ei mikään tunnu onnistuvan. Horisontti on harmaa ja sumuinen.

Kun asiat taas järjestyvät, niin kuin asioilla on tapana tehdä, maailma on ihmeen valoisa ja lempeä. Kaikki onnistuu ja into täyttää mielen.

Muutaman asian järjestyttyä tänään minunkin mieleni on kirkas ja valoisa. Lupaus kesästä muuttui heti ystävällisemmäksi. Vaaleanpunaisia puita ja vauvaviikunoita, niitä tarjoilen siivittämään tuultani.

En oikein välitä kukkametaforasta, nupusta kauniiksi kukinnoksi. Pinnallista hetken huumaa, kun taas nämä viikunat, siinä vasta jotakin. Kukasta hedelmäksi, kuin huojentunut mieli suuren työurakan jälkeen.

Tällaisina hetkinä, kun vaikeudet kääntyvät voitoksi, päässäni soi siskoni minulle esittelemä kappale.

Biisi itsessään ei ole niin ihmeellinen, mutta sanoissa on suurta viisautta.

 

Joskus täytyy elämän potkia turpaan, niin, että sattuu kunnolla

Muuten ei voi onnea oikeasti tuntea

Ja kun se sattuu kohdalle, niin se tuntuu siltä

niin kuin joku päästäis kädet kurkultas

ja sanois, nyt saat hengittää

– Goon:  Kaiken ei tarvitse

 

Nyt hengitän vapaasti, ja pian syön viikunoitakin, kunhan ovat pulskistuneet auringossa ja kasvaneet tarpeeksi.

Suukkoja ja rentoa oloa keskiviikkoonne, meikä lähtee nyt labraan tutkimaan meduusoja!

Suhteet Oma elämä Höpsöä

Kevyen kukkaron viherpesto

viherpesto_01.JPG

 

En ymmärrä vihersmoothieita. Vaikka vetäisenkin useimpina päivinä aamiaiseni tehosekoittimen kautta, en tajua miksi laittaisin sinne sekaan selleriä tai pinaattia. Sanokaa vanhanaikaiseksi, mutta meikä vetää marjat marjoina ja rehut salaattina.

Salaatista rehuihin, tässä yksi mainio kikka lisätä vihreää lautaselle, peston muodossa nimittäin. Useimmat ovat varmaan hoksanneet, ettei pestossa tarvitse aina käyttää basilikaa, vaan tahnan voi surrata vaikka lehtikaalista. Minun pestooni humpsahti kasa rucolaa, muutama basilikan varsi sekä lehtipersiljan ja korianterin jämät.

Kutsun tätä kevyen kukkaron pestoksi, sillä suhteessa juustoa tulee tähän vähemmän kuin tavallisesti, ja pinjansiemenet on korvattu edullisemmilla siemenillä. Rucolakin on ainakin täällä Ranskassa edullisempaa kuin basilika.

Koin muuten pestoa surratessani herätyksen, kun tajusin, että maun suhteen voikukan lehdet= rucola. Aika magnifique! Jos asuisin Suomessa enkä täällä saasteen kyllästämässä etelä-Eurooppassa, niin oisin varmaan jo noukkimassa ekoja versoja metiköstä.

Viherpesto

reilu 100g/3 isoa kourallista rucolaa, basilikaa, voikukkan lehtiä yms.

2 valkosipulinkynttä

n.40g parmesaania/grana padanoa

50g manteleita

30g kurpitsansiemeniä

0,5 dl oliiviöljyä

loraus sitruunamehua

(hunajaa)

 merisuolaa

mustapippuria

Hienonna siemenet, valkosipuli ja juusto monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi. Lisää rehut ja öljy, soseuta sileäksi tahnaksi tai jätä halutessasi vähän karkeammaksi. Maistele, ja lisää tarvittaessa öljyä tai muita aineksia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jos rucola tuo pestoon liian kitkerän maun, voit lisätä pikkutujauksen hunajaa tasaamaan makuja.

viherpesto_02.JPG

 

Pian kaikki siis rehuja keräämään!

Jos joku on kokeillut samaa nokkosilla, niin huikatkoon! Mietin, tarvitseeko lehtiä ryöpätä pestoon, vai riittääkö karkea surraus?

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta