parempaa kasvisruokaa
Sorrun helposti rutiineihin arkikokkailussa. Muutama bravuuri, joihin saa helposti uppoamaan jääkaapin jämät, jäävät nopeasti pyörimään lautasille viikosta toiseen. Kokeilen kyllä usein uusia yhdistelmiä, mutta useimmiten kassalla kori täynnä (taas) uusia aineksia alkaa kaduttaa… Kaapit tyhjiksi ja sitten uutta, vai kuinka? Usein arjen innovaatiomme eivät erityisesti silmää hivele, mutta tällä viikolla tuli tarjoiltua jotain, mistä olen vieläkin salaa (mitä nyt täällä huhuilen) vähän ylpeä.
Olen päättänyt petrata tänä keväänä kasvisruokien valmistuksessa, ja tämä porkkanasalaatti, vaikka onkin niiiin paljon enemmän, syntyi juuri sellaisella ”meillä ei o mitääääään” hetkellä. Kasvisruoka on liian monessa ravintolassa vähän sellaista mössöä, mutta voi, kuinka rajattomat mahdollisuudet ovatkaan.
Seksikkäämpi ravintolatason kuvaus: Vuonankaalia, avokadoa, ras el hanout-seoksessa paahdettuja porkkanoita sekä hummusta.
Itkuhyvää! Paahdetut pähkinät olisivat olleet nappilisä annokseen, ja tämän olisin kehdannut laskea myös kaverin eteen illanistujaisissa punaviinin lasin kera. Ja jestas miten edulliseksi yksi annos tulee!
Ehkä haastan itseni projektimielessä samanlaisiin suorituksiin seuraavien kuukausien aikana. Lisäbonuksena meikäläiselle, ettei nyt ihan perushommaksi menisi, on etten käytä viljatuotteita ja maitotuotteitakin (siis juustoa ja voita) todella harvoin. Tämähän olisi melkein kuin kasvispaleo-projekti, vaikka eihän sellaista kai kukaan oikeasti hyväksyisi….
Kohti mössötöntä kasvisruokaa! Vinkit ja reseptit jakoon!