Vielä on viileitä päiviä jäljellä, siis banaanikakkua kansalle
Taisin jäädä paitsi jostain hurjista hellesäistä. Meinasin saada pataan, kun totesin, että sellaiset riittävätkin hetkeksi, sadesäässä on mukava tunnelmoida. Itsepuolustukseksi otin järeät aseet käyttöön ja lepyyttelin ilmapiiriä sumuiseen aamuun sopivalla banaanileivällä, sellaisella jota huiputuksena kutsutaan leiväksi.
Tällä kertaan tummien banaanien seuraksi taikinaan tupsahti aimo annos lämpöisiä mausteita kuin piparkakuissa konsanaan. Perinteisen banana breadin suklaahippujen sijaan sekoitin taikinaan pähkinäsekoitusta sekä kuivattuja taateleita ja rusinoita. Maistui hyvin aamiaisella, toisella aamiaisella, muuttoeväänä ja sen sellaisena. Vielä ehtii tunnelmoida ennen hellesäitä, nyt nopsaan siis kaverit!
Mausteinen banaanikakku (gluteiiniton)
4 tummentunutta banaania
3 kanamunaa
100g sulatettua voita
3dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2dl pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä
1 dl tummaa sokeria tai siirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl muskottipähkinää
ripaus mustapippuria
Muussaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella massaksi. Lisää makeutus, sulatettu voi ja kanamunat. Sekoita leivinjauhe ja mausteet jauhoihin ja lisää nesteeseen. Sekoita joukkoon pähkinät ja kuivatut hedelmät. Sekoita hyvin, lisää tarvittaessa mausteita ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa n. 40 min tai kunnes koetintikkuun ei pistettäessä tartu taikinaa.
Onneksi kakkutankkaus on hoidettu, sillä seuraavat päivät lasketaan koskia ja eletään villeinä ja vapaina (pikaespresso ja rommi ovat tietysti mukana). Keittäkää kauheasti teetä ja tunnelmoikaa, kohta on jo niin lämmin että tekee vaan mieli kilistellä terasseilla, eikä banaanikakuilla ole sellaisen kanssa mitään tekemistä.
Bisous,
Laura