Viikko villivihanneksia: Poimulehti
Nyt päästään asiaan! Kokeilin tänään ihkaensimmäistä kertaa kasteisten ruohokenttien kaunokkia, poimulehteä. Hiirenhelmanakin tunnetussa kasvissa on pienet laskostuvat lehdet ja pehmeä maku. Tätä poimiessani mietin, miksi ostaa kesällä salaattivihanneksia, kun pihamaalla kasvaa suunnilleen samaa tavaraa olevia ihanuuksia. Aloitin kokeilun kuitenkin aika kevyesti testaamalla poimulehteä perunan seurana sosekeitossa. Pyöristin keiton tällä kertaa kermalla, mutta ranskalaisen crème Ninon hernesosekeiton tapaan myös kuohu- tai valkoviini tasapainottaisi varmasti keiton herkkää makua. Päälle paistoin muutama siivun halloumijuustoa, vaikka oli minulla paketti luomupekoniakin kaapissa varalla…
Pehmeä poimulehtikeitto (2 annosta)
4 perunaa
2-3 dl tuoreita poimulehtiä
1/2 luomu kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
kirnuvoita
pippuria
siankärsämöä, lipstikkaa, ruohosipulia etc.
Keitä perunat kypsiksi kasvisliemellä maustetussa vedessä, lisää poimulehdet aivan loppuvaiheessa. Sekoita sileäksi tehosekoittimessa, lisää kerma ja voi. Mausta mieleisilläsi yrteillä, villeillä tai kesyillä.
Superhelppoa ja herkkua! Aika hienostuneen kuuloinen kesäaterian aloitus tai kevyt lounas, vai mitä tuumaatte? Oletteko jo kokeilleet poimulehteä vaikkapa salaateissa?
Pehmeitä päiviä ja keveitä mieliä, bisous!