Viikko villivihanneksia: Voikukka

vvv_voikukka2.jpg

Oi voikukka, pohjolan rucola. Myönnettäköön, että aikaisemmin olen aika laiskasti käytellyt voikukkaa ruoanlaitossa, vaikka sitä puskee joka nurkasta ihan kiusaksi asti. Ehkä makuni on ennen ollut jotenkin kehittymätön, tai en ole hoksannut kerätä riittävän nuoria versoja. Useimmiten voikukka on päätynyt sekaisin pestoon tai levitteisiin, vähän piiloon kitkerän makunsa vuoksi.

Eilen teimme voikukasta salaattia, jossa paritimme nuoret lehdet japanilaisen seesamikastikkeen, kurkun, savukalan sekä avokadon kaveriksi. Rikkaruohoja osaavat nyhtää kaikki, mutta vinkkaan kastikkeen ohjeen, sillä se on uusi sydänkäpyni (kiitos inspiraatiosta sushibar+wine).

 japanilainen seesamikastike

1  dl seesaminsiemeniä

3 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

ripaus sokeria

2 rkl lämmintä vettä

(chiliä)

Paahda siemeniä kuumalla pannulla muutama minuutti ja lykkää tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset ja soseuta sileäksi kastikkeeksi, lisää tarvittaessa vettä. Säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

Ihanaa lauantaita, nyt lähdetään viilettämään kohti pimenevää iltaa!

 

 

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma