Parhaita aamupalojani
Kuulun siihen ihmisryhmään joka voisi elää aamupaloilla! Pääosin aamuiset ateriahetkeni koostuvat täysjyvästä jossakin muodossa ja vaihtelevasta valikoimaista hedelmiä tai marjoja sekä päälle vielä jotakin hiutaletta, maustetta tai siemeniä. En ole mikään proteiinifanaatikko, että jokaisen aterian pitäisi olla erityisen valkuaisainepitoinen, vaan noudatan kokonaisvaltaisempaa ruokavaliota, että kunhan saan kaikkea tarpeeksi jossakin vaiheessa päivää tai viikkoa, niin voin hyvin ja kehoni voi hyvin sekä olen jaksanut sekä urheilla, että pystynyt muokkaamaan voimaa ja kehoa toivottuun suuntaan.
Puuroja syön etenkin talvisin. Ihana höyryävä kaurapuurolautanen rähmäisten silmien edessä pakkasen paukkuessa saa jopa minut liikkeelle. Tässä kokonaisuudessa puuron päälle on pilkottu kirpakkaa Granny Smith -omenaa, chia-siemeniä, kookoshiutaleita, maapähkinävoita sekä luomukanelia.
Kevättä kohden puurolautasen ei tarvitse enää olla kuumaa, vaan myös yön yli jääkaapissa tekeytyneet puurot herättävät kropan ja mielen työmoodiin. Tässä on superherkkuani Sadonkorjuupuuroa ja nesteenä kookosmaitopohjaista juomaa. Sekaansa puuro on saanut chia-siemeniä sekä Pirkka Smoothie-marjat annospussin, jossa on pensasmustikoita, mansikoita ja ihanan makeaa banaania ja päälle vielä kookoshiutaleita.
Kesää kohden lautanen tuntuu raikastuvan edelleen. Frozen Smoothie Bowl on ehdoton kesäherkku, koska niin herkullista kuin se onkin, olisin talvella varmastikin koko päivän syväjäässä tämän heti aamusta hotkaistuani. Kesällä kuitenkin ihanan raikas aamunaloitus. Pohjalla trooppisia smoothie-hedelmiä ja loraus kookosmaitopohjaista juomaa sauvasekoittimella sitkeäksi sohjoksi ajettuna ja päälle tuoreita hedelmiä ja marjoja ja selvästikin lempimaustettani, kookoshiutaletta.
Hieman ruokaisampi versio samalla pohjalla, mutta päälle ripoteltuna rapsakkaa mysliä.
Jos tuhdimpaa aamiaista kaipaan, on tämä aivan ihana kombo! Paahdettua kauraleipää, jossa levitteenä rouheista maapähkinävoita, banaaniviipaleita, luomukanelia, loraus vaahterasiirappia ja edelleen kookoshiutaleita. Kunnon herkku, mikä pitää myös nälän poissa,
Keski- ja loppukesästä, kun tuoreita kirsikoita on saatavissa joka paikasta, pääsevät ne puuron sekaan. Tällä lautasella lämpimään puuroon olen sekoittanut erilaisia siemeniä ja makeutukseksi en muuta kaipaakaan kuin ihania makeitaa kirsikoita (ja ianikuista kookoshiutaletta :D).