Loppuraskauden sietämätön ahdistus

Huomenna alkaa näillä näkyminen viimeinen viikko raskautta. Tänään tuli itku ahdistuksesta. Olen tähän asti kestänyt ihan hyvin omasta mielestäni tätä olotilaa, tänään huomasin, että se johtuu siitä, että olen voinut harhauttaa itseäni töillä. Yrittäjänä olen tottunut tekemään paljon töitä ja nyt kun se on otettu minulta pois, tuntuu ettei paljoa jäljelle jää… Olen vuosikausia selvinnyt max. noin kahden viikon lomilla ja sitten olen ollut valmis palaamaan töihin. Olen tottunut vetämään itseni loppuun pitkillä päivillä ja pitkillä viikoilla niin, etten ehdi kaivata mitään erityisempää ’tekemistä’ enkä ole ymmärtänyt ihmisiä, joilla on tylsää. Kenellä muka voi olla aikaa tylsistyä?! Nyt tämä on tänään todellakin iskenyt vasten kasvojani.

Aamu alkoi ihan hyvin, mutta sitten iski täysi uupumus aamupäivästä, aloin katsoa Netflixistä sarjaa ja nukuimme koirien kanssa parin tunnin päiväunet. Tämäkin oli vielä ihan ok, mutta sitten söin vähän lounasta ja eilistä mieheni valmistumisen kunniaksi leipomaani kakkua ja jatkoin sarjan katselua ja nukuimme koirien kanssa TAAS muutaman tunnin päiväunet. Toisten päiväunien jälkeen en ollut kovinkaan hyvällä tuulella. Tunsin itseni veltoksi nahjukseksi. 

12063175_1651171128475935_1064870146_n.jpg

Nousin sängystä ja alavatsaa alkoi pistämään kovasti. Vauva on taas liikkunut jotenkin ilmeisesti minun kannaltani huonoon asentoon ja jouduin mennä sohvalle ottamaan lepoa. Katselin ympärilleni tätä hävityksen kauhistusta, jota kodikseni ennen kutsuin. Nyt tämä on niin vaiheessa muuton takia. Pahvilaatikkoja ja vauvatavaraa ympäriinsä. Eilen vanha sohvamme haettiin pois ja nyt istun keittiöön sijoitetulla vauvanhuoneeseen menevällä vuodesohvalla, jonka tilalla oli ennen ruokapöytä. Mies oli sopinut ystävänsä kanssa, että näkisimme kolmestaan, mutta halusin omalta osaltani perua koko jutun. Itkin vain kuin lammas, kuinka ahdistavaa tämä on. Tunnen itseni niin avuttomaksi. Tuntuu kuin olisin vankina täällä pahvilaatikkojen keskellä ja seuraan sosiaalisen median kautta muiden hauskoja juhannussuunnitelmia ja ihania mökkireissuja, kuvia terasseilta kauniista hoikista naisista juomat kohotettuna kohti kameraa ja seuraan työkalenterista, miten kollegani tekee asiakkaitani. Itse olen omasta mielestäni tällä hetkellä valas, joka ei voi tehdä mitään ilman, että kohta pitää taas päästä hetkeksi lepäämään. Olen niin täysin kyllästynyt olemaan oman itseni sijasta ’raskaaana oleva nainen’. Kuuntelemaan päivittelyjä, että kauheaa kun raskaana oleva nainen joutuu jonottamaan, kamalaa kun raskaana oleva nainen pitää ovea jollekin toiselle, kauheaa kun raskaana oleva nainen kantaa kauppakassia jne..
t1.jpg

Yksin jäätyäni olin jo alkamassa lämmittämään uunia ja työntämään sinne illalliseksi Lidlin vegaanisen Marinara-pakastepizzan, mutta ilmeisesti itsesäälin vinkuparku vähän auttoi ja sain sisua jostain aloittaa kokkailun. Rakas sesonkivihannes munakoiso kummitteli jääkaapissa ja aloin leikkaamaan sitä ja katselemaan kaappeja, mihin saisin sen yhdistettyä ja lopputulos oli tällainen pelkistetympi versio Pasta alla Normasta, jota söinkin sitten kurjuuteeni lähinnä viiden hengen annoksen. Ensimmäisestä lautasesellisesta tajusin sentään ottaa kuvan.

MUNAKOISOPASTA

  • 1 munakoiso ohuiksi siivuiksi viipaloituna ja RUNSAASSA oliiviöljyssä paistettuina
  • kaksi tomaattia kuutioina
  • 1 valkosipulin kynsi silputtuna
  • tagliatelle-pastaa
  • sormisuolaa, rouhittua mustapippuria, chilirouhetta
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Siirrä paistetut munakoisot sivuun ja ripottele päälle hieman chilirouhetta, sormisuolaa ja rouhi mustapippuria. Paista sen jälkeen nopeasti tomaattikuutiot ja valkosipuli ja kaada munakoisojen sekaan. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä ja sekoita valutettu pasta kasvisten joukkoon. Revi joukkoon vielä reippaasti lehtipersiljaa.

Super simppeliä ja niin hyvää, etten taida enää ikinä toiste tehdä, koska söin aivan liikaa 😀

r1.png

 

Suhteet Oma elämä Hyvä olo Raskaus ja synnytys

Parhaita aamupalojani

Kuulun siihen ihmisryhmään joka voisi elää aamupaloilla! Pääosin aamuiset ateriahetkeni koostuvat täysjyvästä jossakin muodossa ja vaihtelevasta valikoimaista hedelmiä tai marjoja sekä päälle vielä jotakin hiutaletta, maustetta tai siemeniä. En ole mikään proteiinifanaatikko, että jokaisen aterian pitäisi olla erityisen valkuaisainepitoinen, vaan noudatan kokonaisvaltaisempaa ruokavaliota, että kunhan saan kaikkea tarpeeksi jossakin vaiheessa päivää tai viikkoa, niin voin hyvin ja kehoni voi hyvin sekä olen jaksanut sekä urheilla, että pystynyt muokkaamaan voimaa ja kehoa toivottuun suuntaan.

Puuroja syön etenkin talvisin. Ihana höyryävä kaurapuurolautanen rähmäisten silmien edessä pakkasen paukkuessa saa jopa minut liikkeelle. Tässä kokonaisuudessa puuron päälle on pilkottu kirpakkaa Granny Smith -omenaa, chia-siemeniä, kookoshiutaleita, maapähkinävoita sekä luomukanelia.a1.png

Kevättä kohden puurolautasen ei tarvitse enää olla kuumaa, vaan myös yön yli jääkaapissa tekeytyneet puurot herättävät kropan ja mielen työmoodiin. Tässä on superherkkuani Sadonkorjuupuuroa ja nesteenä kookosmaitopohjaista juomaa. Sekaansa puuro on saanut chia-siemeniä sekä Pirkka Smoothie-marjat annospussin, jossa on pensasmustikoita, mansikoita ja ihanan makeaa banaania ja päälle vielä kookoshiutaleita.a2.png

Kesää kohden lautanen tuntuu raikastuvan edelleen. Frozen Smoothie Bowl on ehdoton kesäherkku, koska niin herkullista kuin se onkin, olisin talvella varmastikin koko päivän syväjäässä tämän heti aamusta hotkaistuani. Kesällä kuitenkin ihanan raikas aamunaloitus. Pohjalla trooppisia smoothie-hedelmiä ja loraus kookosmaitopohjaista juomaa sauvasekoittimella sitkeäksi sohjoksi ajettuna ja päälle tuoreita hedelmiä ja marjoja ja selvästikin lempimaustettani, kookoshiutaletta.

a3.png

Hieman ruokaisampi versio samalla pohjalla, mutta päälle ripoteltuna rapsakkaa mysliä.

a4.png

Jos tuhdimpaa aamiaista kaipaan, on tämä aivan ihana kombo! Paahdettua kauraleipää, jossa levitteenä rouheista maapähkinävoita, banaaniviipaleita, luomukanelia, loraus vaahterasiirappia ja edelleen kookoshiutaleita. Kunnon herkku, mikä pitää myös nälän poissa,a5.png

Keski- ja loppukesästä, kun tuoreita kirsikoita on saatavissa joka paikasta, pääsevät ne puuron sekaan. Tällä lautasella lämpimään puuroon olen sekoittanut erilaisia siemeniä ja makeutukseksi en muuta kaipaakaan kuin ihania makeitaa kirsikoita (ja ianikuista kookoshiutaletta :D).
a6.png

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys