Ihmiskoe – maanantai

Päivän oppi: Älä ryhdy tähän enää toistamiseen!!!!

Non ni, tästä se starttaa. Budjettiruokailuni ensimmäisen päivän eväät ja niihin kulutetut hynät. Pari asiaa todettakoon vielä tähän alkuun. En usko kalorinlaskentaan, joten kalorimääriä ei täältä löydy. Budjettisyistä ruokamäärät ovat luonnollisesti hieman normaalia pienemmät, koska en halunnut tinkiä ravitsevuudesta. Normiruokavaliossani esim. proteiinin määrä on selkeästi isompi ja hiilarien määrä pienempi. Meikäläinen ei kammoa rasvaa (kunhan se ei ole prosessoitua tai rypsi-, rapsi- tai auringonkukkaöljyä) eli jos ravintoainejakauman suuri rasvan määrä kauhistuttaa, niin voin kertoa, että syön rasvaa normaalisti paljon enemmän. Mikäli runsas rasvan määrä lihottaisi, meikäläisen pitäisi olla melkoinen tonnikeiju. En ole, joten kovin helpolla minua ei saa vakuutettua rasvan lihottavuudesta.

No mutta asiaan. Tällainen oli eka päiväni säästöbudjetilla. Melkoista aivojumppaa jouduin harrastamaan ruokieni budjetoinnissa. Tänään mopo keuli 67 sentin verran eli viiden euron päiväbudjetti ylittyi niin, että kolina kävi. Tuo 67 senttiä on meinaan paljon. Nyt täytyy kääriä hihat ja alkaa pähkäilemään, mistä sen nipistäisin seuraavina päivinä. Ylpeydellä voin kuitenkin sanoa, että tänään söin hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Suosikit aamiaisen vihersmoothie ja lounaan tsatsikikaali. Testatkaa ihmeessä! 

img_13773789289506.jpeg

ihmiskoema9_0.png

img_899571943715.jpeg

ihmiskoema6.png

img_1373213172703.jpeg

ihmiskoema4-1.png

img_3451927714352.jpeg

ihmiskoema6-1.png

ihmiskoema7.png

Mitä olisin tehnyt toisin? Aika paljonkin. Kokeilukeittiön kokki on tällä hetkellä lähes masennuksen partaalla. Tämä kädet sidottuna oleminen meinaan sucks. Big time!!! Mä haluun maustaa, maistella ja maustaa lisää. Pohtia miten tuunata ja maustaa vieläkin. Tuoksutella yrttejä, rouhia mustapippuria, ottaa riskejä chilien kanssa, upottaa voita puuroon, pirskotella pähkinäöljyä salaatin päälle, ostaa myskikurpitsaa ja nauraa, koska se on härskin näköinen. Haluan pitää hauskaa keittiössä. Nyt ei meinaan ole hauskaa. Six days to go. Tästä tulee pitkä viikko…. 

Kommentit (2)
  1. Kuten sanottu mä en Suvi usko kalorilaskentaan. 🙂 Mutta kuten myös sanottu, niin ruokamäärät on normaalia ruokavaliotani pienemmät. Ei vain yksinkertaisesti mahdu budjettiin tämän enempää. 🙂 Tai mahtuisi, mutta sitten joutuisin tinkimään mausta vieläkin enemmän ja siihen en ryhdy. Ei ihminen viikossa näillä safkoilla kuole. Ainakin tällä hetkellä on hyvin kylläinen olo. Ja hampurilaispläänit ensi viikon maanantaille on jo laadittu 🙂 

  2. Mun lyhyellä matikalla tosta tulee kaloreita rapiat tonni kuussataa; syö hyvä ihminen enemmän!

    (Tsemppiä haasteeseen anyway. ;))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *