Mitä olen oppinut parisuhteista?

Päivän oppi: Pitäkää huolta toisistanne. 

Non ni, taas mennään osastolla pitäiskö jättää julkaisematta. Piti kirjoittamani tähän alkuun joku perustelu siitä, miksi seuraavassa on mitä on. Sitten totesin, että koska minulla on kaikenkaikkiaan ehkä maksimissaan kolme lukijaa, on aikalailla sama, vaikka postaisin napanöyhdästä.

Huvittavaa, että tv:stä tulee tällähetkellä 21 tapaa pilata avioliitto. Huvittavaa siksi, että koko päivän minulla on ollut mielessä parisuhde. Tämä johtuu siitä, että aamulla bongasin facesta exäni menneen eilen naimisiin (saamari se voitti kumpi on onnellinen ensin kilpailun, heko heko). Tämän bongauksen jälkeen olen pohtinut koko päivän sitä, mikä tekee hyvän parisuhteen tai mitä olen oppinut parisuhteesta? Yksi on tullut ryssittyä, joten pakko siitä nyt on ollut jotain oivalluksia jäädä käteen. Käytän sanaa ryssiä tässä hyvin lievässä merkityksessä, sillä ko. parisuhteesta ei ole jäänyt mitään hampaankoloon. Asiat meni täsmälleen niinkuin niiden pitikin mennä, mutta ryssittyhän se silti on, jos se päättyi. Kantapääopiston oppia tuli siis kerättyä siitäkin ja hiton tyhmä olisinkin, jos mitään en olisi ottanut onkeeni. 

En nyt väitä olevani mikään parisuhdeasiantuntija, mutta besservisseröidä voi silti aina. Seuraavassa varmaan karkeaa yleistämistä, mutta seison sanojeni takana. Kybällä! Tässä siis kantapään kautta, meikän mielipiteitä toimivan parisuhteen reseptistä.

Naiset: Nipottaminen – Lopetetaan turhasta nipoominen. Se ny on ihan halvatun se ja sama, miten päin se vessapaperi siihen telineeseen laitetaan. Ei vaikuta mihinkään, ei merkitse mitään. Kokeilkaapa pari päivää vessapaperi ”väärinpäin” ilman, että avaatte suutanne. Pystytte varmasti pyyhkimään silti. 

Molemmat: Kiittäminen – Muistakaa kiittää kumppanianne. Mitä useammin sen parempi. Kiittäkää ruoasta, kaupassakäynnistä, roskien viemisestä, kiittäkää vaikka valojen sammuttamisesta, kunhan kiitätte. Kiitos kantaa pitkälle, lämmittää. Jos ei saa kiitosta, kun sitä ansaitsee, niin silloin katkeroituu. Meno muuttuu yllättävän hapokkaaksi katkerana. Kiittäkää mielummin liikaa kuin liian vähän.

Miehet: Naisen ulkonäkö. Tämä on äärimmäisen tärkeää! Älkää koskaan milloinkaan arvostelko naisen ulkonäköä negatiiviseen sävyyn. Älkää vaikka mikä olisi. Siis vaikka mikä olisi. Vaikka nainen olisi umpitunnelissa oksennukset rintamuksella, reikä sukkahousuissa ja irtoripset poskella. Älkää edes huumorilla. Älkää! Jos sen teette, niin takaan, että nainen muistaa sen aina. Muistaa, vaikka olisi kuuden promillen humalassa. 

Naiset: Pyrkimys muuttaa miestä. Sanonta, ”jos en kelpaa tällaisena, niin sitten en kelpaa ollenkaan”. Siinä on järjen siemen. Jos naisella on kokoajan tarve muuttaa miestä, on mies hänelle väärä. Valitse mies, jota ei tarvitse muuttaa. 

Naiset: Naisen ulkonäkö. Näyttäkää naiset nätiltä omaa miestänne varten. (Nyt tulee varmaan feministeiltä pataan.) No joo, onhan tässä poikkeukset ja porsaanreijät, mutta ketäs varten sitä sitten laittautuu nätiksi, jos ei omaa miestään? Miehet pysyy onnellisena loppujen lopuksi aika helpolla. Näyttäkää nätiltä. Pysyy mies onnellisena. 

Naiset: Putkiaivot. Ymmärtäkää, että miehillä on putkiaivot ja hyväksykää se. Miehet eivät vain yksinkertaisesti pysty keskittymään moneen asiaan samanaikaisesti. Näin se vain on, eikä mies voi sille mitään. On turha suuttua miehelle, jos hän ei kuuntele sinua silloin, kun hän katsoo matsia tai lukee sähköpostia. Kun oppii ymmärtämään ja hyväksymään tämän, niin säästyy monelta kiukkupuuskalta ja harmitukselta. 

Miehet: Kuuntelu. Kuunnelkaa naista. Naiset tykkäävät puhua ja avautua. Silloin pitää kuunnella. Olkaa kinnostuneita, kyselkää ja ymmärtäkää. 

Molemmat: Mars ja Venus. Miehet on Marssista ja naiset on Venuksesta. Nolo myöntää, mutta tähän päätelmään alan taipumaan. Näin se vain on. Me ollaan ihan erilaisia. Hyväksytään jo se. 

Molemmat: Seksi. Sen pitää olla hyvää. Molemmille. 

Miehet: Romantiikka. Järjestäkää välillä naiselle jotain romanttista. Kehukaa kauniiksi usein. Naiselle äärettömän tärkeää. Uskokaa pois. Kun suhteesta häviää romantiikka, häviää pikkuhiljaa kaikki. Kliseet toimii varmasti monella naisella paremmin kuin he kehtaavat myöntää. Ruusut, aamiaiset sänkyyn, shampanjat ja kynttilät. Joku pieni ylläri silloin tällöin. Se kantaa pitkälle. 

Molemmat: Huumori. Jos tämä ei kohtaa, niin voi suoraan lähteä eri suuntiin. Ehkä yksi tärkeimmistä asioista. Muistatteko sen tunteen, kun alussa toinen on maailman hauskin. Pitäkää se tunne. Pitäkää edes osa siitä. Siinä kohtaa, kun toisen jutut ei enää naurata yhtään se on hasta la vista. 

Molemmat: Me-aika. Oma aika on tärkeää, mutta se ei saa olla liian tärkeää. Siinä kohtaa on liikaa omaa aikaa jos yhteinen aika on se, kun makkarin ovella heitetään yläfemmat ennen nukkumaanmenoa. Pitää olla omaa aikaa ja omat jutut, mutta pitää olla myös yhteistä aikaa. Pitää olla me-aikaa ja sille on löydettävä aikaa.

Molemmat: Myönny. Myönnä, kun olet väärässä. Pyydä anteeksi, kun on sen paikka. Aina ei ole tärkeintä olla oikeassa. Kumppanuudessa ei ole voittajia tai häviäjiä. Se on vähän niinkuin joukkueurheilua. Ei samassa joukkueessa olevat ole eri puolilla. 

Molemmat: Sovinto. Sillä ei ole merkitystä, miten riitelette. Riitelette kuitenkin. Mutta sopikaa hyvin. Sopikaa tosi hyvin. 

Molemmat: Luottamus. Kun luottamuksen kerran menettää sitä ei saa koskaan takaisin, vaikka tekisi mitä. Älkää pettäkö luottamusta. 

Molemmat: Tehkää duunii. Tehkää töitä parisuhteenne eteen. Homma väljähtää muuten. Siinä kohtaa, kun mennään vihellellen, mennään metikköön. Toista ei saa milloinkaan pitää itsestäänselvyytenä. Ei saa antaa väljähtää. Pitää rakastaa ja paljon ja sanoa se ääneen usein. 

Meninkö metikköön? 

how-to-build-a-lasting-relationship.jpg

Kuva www.thelab3l.com (eikä tartte edes leikata) 🙂

 

Kommentit (2)
  1. Voin samaistua silleen, kaikkeen. (vaikka aika helposti unohdan panostaa siihen ulkonäköön…) Vielä kun ne miehetkin lukis tämmöisiä tekstejä JA sitten kun vielä  nainen ja mies pystyis omassa parisuhteessaan noudattamaan näitä asioita, mielellään samaan aikaan..

    Toki varmaan tärkeitä asioita nainen-nainen ja mies-mies suhteissa, mutta niistä mulla ei ole henk.koht. kokemusta.

    1. Hei loistavaa La-ura, jos samaistuit. En siis mennytkään ihan metikköön. 🙂

      Olisikin kiva kuulla miesten mielipiteitä tähän. Kuinka hakoteillä olen 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *