Narsistin somevinkit

Päivän oppi: Joka hetki jossakin menee herne nenään.

Julkaisetko treenikuvia somessa? Tiesitkö, että sinulla saattaa tällöin olla ongelma? Ihan jopa tutkitusti. ”Peilikuvat kuntosalilta tai selfie metsälenkiltä voivat paljastaa sinusta jotain huolestuttavaa”. Lontoolaisen Brunelin yliopiston tutkijat ovat nimittäin selvittäneet, miksi ihmiset julkaisevat treenikuvia sosiaalisessa mediassa. Tutkimuksen mukaan kuntosalilta tai lenkkipolulta kuvia somessa julkaisevilla henkilöillä on usein narsistisia piirteitä ja heidän tavoitteenaan on saada muiden tietoon, kuinka paljon he käyttävät aikaa ulkonäöstään huolehtimiseen. Näin kertoo MTV nettisivuillaan ja kehottaa jutun lopussa miettimään ”julkaisetko kuvia miellyttääksesi itseäsi vai muita”. 

No ou crap! Totta joka sana! Itse huomaan nyt olevani omien somekuvien perusteella ihan hitonmoinen narsisti. Pakko se on myöntää, kun asiaa on kerran ihan tutkittukin. Mähän oon jakanut lenkkikuvia ja treenihehkutuksia vaikka huru mykke. Käyttänyt sanaa ”voittajafiilis” useaan otteeseen. Kertonut juoksemistani kilometrimääristä ja jopa kirjoittanut blogijuttuja treeneistäni. Hävettää suorastaan! Täytyy vähän mennä nöyrtymään ja miettiä, miten tästä eteenpäin. Vois aloittaa vaikka kertaamalla, että minkälaisia kuvia sitä sitten oikein kannattaa julkaista somessa ilman, että on vaara tulla luokitelluksi persoonallisuushäiriöiseksi? 

Luontokuvat – Mitä vähemmän kuvissa näkyy ihmisiä, sen parempi. Henkilöistä voi helposti tehdä kaikenmoisia johtopäätösiä, mutta puista, kukkasista, merestä, ilmasta ja taivaasta kukaan harvoin vetää hernettä nenään tekee mitään johtopäätöksiä somettajan persoonallisuuspiirteistä. Tosin kannattaa jättää mainitsematta, mistä kuva on otettu, koska voihan sekin olla itsensä korostamista ja narsismia, että ylipäätään liikut kotisi ulkopuolelle. Tällöin saatat viestittää ulospäin, että olet jollakin tapaa aktiivinen ihminen, mikä nyt tietysti on se täysin nou nou juttu. 

Eläinkuvat – Eläinten kuvat ovat ehkä turvallisimpia somekuvien kohteita, koska eläinten ystäväthän ovat humaaneja tyyppejä. Eli ei pelkoa narsistiksi leimaantumisesta jos jaat kuvia karvaisista perheenjäsenistäsi. Toki eläinkuvissakin piilee se vaara, että koirasi tai kissasi on väärän rotuinen, kokoinen, ikäinen, väärin ruokittu… No jaa ehkä eläinkuvat eivät olekaan niin turvallisia. Älä ainakaan itse esiinny kuvissa urheilukamat päällä. Hevoskuvat erityisesti ovat vähän siinä ja siinä. Kalliita eläimiä nuo kopukat kuitenkin, joten itteensä täynnä olevat ihmisethän niitä vaan esittelee ja samalla pröystäilee isolla lompakollaan. Sanomattakin nyt on selvää, että ratsastuskuvat menevät myös tuolle nou nou –osastolle, koska a)kaikki urheilukuvat ovat narsismia b)ratsastus ei ole urheilua. 

Olut – ehkä yksi parhaista somekuvien kohteista. Jopa niin loistava, että oluttuopin avulla voit kumota narsistisen somekuvan ja muuttaa sen käden käänteessä hyvä tyyppi –kuvaksi. Lenkkikuteissa somessa oleva tyyppi on itteensä täynnä oleva narsisti, mutta lykkääppä jäbälle tuoppi kouraan ja kuvaan teksti ”Lenkin jälkeen maistuu huurteinen” Tsimsalabim! Et oo narsisti enää! Olut kumoaa narsistiurheilijan leiman ja tekee susta vaan leppoisan huumorimiehen/-naisen. Kaikki arvostaa!

Kuvat, joissa kukaan ei tee mitään – Jos välttämättä haluat jakaa kuvia ihmisistä tai itsestäsi somessa, niin valitse nyt herrantähden kuvia, joissa kukaan ei tee mitään. Tai ainakaan mitään aktiiviseen elämäntapaan viittaavaa. Ryyppäyskuvat ovat ok, koska känni on kenen tahansa saavutettavissa ja sitä kautta hyvinkin jees juttu. Ylipäätään kuvat kaikesta sellaisesta, minkä eteen ei tartte laittaa tikkua ristiin ovat ok ja kaikki minkä eteen pitää tehdä duunii ovat nou nou. Juu nou? Toki omien kuvien julkaisemisessa piilee aina pieni vaara, vaikka et kuvassa mitään tekisikään. Onhan sekin jonkin sortin narsismia, että omasta lärvistään kuvia ottaa. Ja kuitenkin voit näyttää kuvassa jonkun mielestä liian iloiselta, itsevarmalta, onnelliselta, epäaidolta, tympeältä, ärsyttävältä ja mitä näitä nyt oli… Joo turvallisempaa, jos et kuvaa ittees ollenkaan. Pitäydy vaan luonto- ja olutkuvissa.

Hästääg voitsiisus

image_0.jpeg

Hei ai jaa!?! Kiitos tästäkin tiedosta Leo! 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (10)
 1. Kun on törmännyt elämässään ihan oikeaan narsistiin niin treeniselfiet ja liikuntapostaukset ovat kaukana siitä 🙂 Että ei muuta, kun kamera sauhuamaan. Ja aina voi olla katsomatta jos tietynlaiset kuvat pistää ärsyttämään 🙂

  1. No tämä pointti varmaan juurikin mulla sai savun nousemaan korvista ja kirjoittamaan tän postauksen. 🙂 Kun kuitenkin keskuudessamme on niitä, jotka ihan oikeasti voi määritellä narsistiksi, niin tuntuu jotenkin melko hurjalta, että pelkästään somekuvien perusteella saa tuollaisen leiman otsaansa. 🙂 

    

 2. Satu / juoksuaskeleet
  20.8.2016, 07:12

  Hahhahaa! 😀 Terkuin toinen narsisti – ou nou 😛

  1. 🙂 Jep – kauhea määrä narsisteja täällä 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *