Nolo somettelija

Päivän oppi: Ei tää nyt oo aina niin vakavaa

Elämme selfieiden, belfieiden ja welfieiden maailmassa.Elämme maailmassa, jossa pitää jatkuvasti enenevissä määrin varmistella omaa arvoa. Ja koska ihmisen arvo mitataan nykyisin valitettavasti lähes yksinomaan ulkonäöllisillä mittareilla, oman arvon varmistelu tarkoittaa yhtä kuin pärstäkuvia, kroppakuvia, vatsalihasten, pakaroiden ja habojen esittelyä sosiaalisessa mediassa. Minä olen kaunis, katsokaa vaikka! Jonkinasteista narsismia lätkiä omaa pärstää ja kroppaa muiden arvioitavaksi.

Näin se menee, jos asiasta kysytään anti-somettajalta. Älykäs ihminen ei selfieitä ota. Eihän? Selfiethän on nolojen touhuja. Niitä pitää dissata, jotta voi kokea itsensä vähän fiksummaksi kuin mitä tämä selfie-massa on. Todellinen älykkö pysyy kokonaan pois sosiaalisesta mediasta. Onhan se nyt helvetin noloa kertoa facebookissa koko maailmalle kauppareissustaan, maailman pahimmasta krapulastaan, neljän viikon räkätaudistaan,saati sitten jakaa kuvia itsestään. Älykäs ihminen vaikenee kuin muuri, kätkee onnensa ja karttelee kaikkea somettelua viimeiseen hengenpihinään asti. Älykäs ihminen ei jaa. Älykäs ihminen on yksityinen, hillitty ja hallittu. Ei avautumista facessa, ei instatilia, ei luojan tähden! Älykäs ihminen varmistelee omaa arvoaan olemalla anti-some. Ympäri käydään yhteen tullaan, ihminen arvottaa itsensä kuitenkin aina tavalla tai toisella.

Mutta miksi aina pitää dissata? Mitä hiton väliä sillä loppujen lopuksi on, jos joku haluaa julkaista kuvia arsestaan tai haban kasvamisesta sosiaalisessa mediassa? Mitä se keneltäkään pois on? Jos joku saa siitä onnensa, että julkaisee päivän asunsa tai naamakuvansa, niin eikös se ole vain ihan mukavaa? Jos kokee itsensä hetken kauniiksi, kun vaihtaa profiilikuvansa tai saa päivän naurut jakamalla kavereiden kanssa otettuja bilekuvia. Jos kertoo, kun vituttaa tai kertoo, kun on niin happy happy. Jos kertoo sen kaikille? Onko sitten vähemmän älykäs? Tuskinpa? Ja vaikka olisikin, niin entä sitten? Mitä sitten? 

monalisaducklips.pngKuva www.feedbox.com Mikäli kuitenkin haluaa lisätä omaa älykkyyttään, niin apujakin löytyy. Sivulla www.theantiselfie.com löytyy rutkasti faktaa ja työkaluja selfieaddiktion selättämiseen.HEI OIKEESTI!?!?!?!?! (toim.huom)  

Kommentit (2)
  1. Olipa osuva kirjoitus, juuri näin! Sitä paitsi, ajatellaanko esimerkiksi van Goghista, että hän oli tyhmä maalatessaan omakuvia? Tuskin. Miksi nykyajan selfiet olisivat sen kummempia.

    1. Hih – ihan loistava pointti 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *