Pahan olon puolella

Päivän oppi: Mene pahan olon puolelle. 

Crossfitissä jos missä olen oppinut, että vähemmän on enemmän. Ei tarvita välttämättä montaa komponenttia, jotta saadaan aikaiseksi tehokas treeni. Jo kahdenkin liikkeen setistä saa harjoituksen, joka irrottaa mehut naisesta. Tällaiset treenit ovat yleensä myös niitä, jotka näyttävät taululla kivalta, mutta käytännössä ovat jotain aivan muuta. Vai mitä sanotte tästä:

10 kierrosta:

500m soutua

30 kahvakuulaheilautusta (raskas kuula)

1min. lepo

Treeni tehdään parin kanssa eli ensimmäinen aloittaa soudusta ja toinen parista seuraa perässä aloittamalla soudun siinä kohtaa, kun ensimmäinen siirtyy kahvakuulaheilautuksiin. Heilautukset voi jakaa osiin eli kaikkia 30 ei ole pakko (=ei pysty) tehdä putkeen tai jos pystyy loppuun asti, niin sitten on liian kevyt kuula. Jokaisen setin jälkeen lepoaikatavoite on 1min, mutta konkreettinen lepoaika riippuu hieman siitä kuinka nopea/hidas parisi on soutamaan. Jouheimmin treeni etenee siten, että toinen siirtyy soutamaan aina siinä vaiheessa, kun toinen lopettaa soutamisen.

Kuulostaa mukavan leppoisalta treeniltä eikös vaan? Vähän soudellaan ja heilutellaan kuulaa. Tämmösellä treenillä starttasin torstaiaamuni ja voin kertoa, että ei ollut leppoisa. Ei sinne päinkään. Treeniin kului minulta aikaa 52.49. Sykemittarin mukaan treenini keskisyke oli 160 ja piikki 180. Treenin palautumisajaksi Suunto ilmoittaa 35 tuntia. Nuo sykelukemat ovat minulle todella kovat, en ole aikoihin päässyt tuonne sataankasiinkymppiin. Melko tehokas treeni sanoisin. 

img_6045-01.jpeg

No mutta se pointti. Joskus näillä mun jutuilla yrittää semmonenkin nääs olla. Pointti oli se, että tehokkaaseen treeniin ei välttämättä aina tarvi kymmeniä eri liikkeitä tai edes kuntosalia ja sen ihmeempiä puitteita tai kaikenmaailman vermeitä. Vaikka tuo tän torstain kuolemantreeni nyt suoritettiinkin crossfitsalilla, niin kielen saa vyön alle kotonakin. Kun valitsee kaksi-neljä tehokasta liikettä ja kellottaa lyhyet lepoajat liikkeiden väliin saa helpolla tehokkaan pika-treenin. Liikkeet voi tehdä pelkällä kehonpainolla eli välttämättä ei tarvitse edes kahvakuulia tai käsipainoja. Niiden avulla saa kuitenkin vähän lisätehoja treeniin. Liikkeiden ei tarvitse olla monimutkaisia: kahvakuulaheilautus, high pull, burpee, thruster käsipainoilla, vuorikiipeilijä, erilaiset kyykyt ja askelkyykyt, punnerrukset ja yksinkertaiset vatsalihasliikkeet. Noista saa jo kasattua erilaisia tehosettejä. Jos lähistöltä löytyy kunnon mäki, niin kahvakuula messiin ja ylämäkijuoksua yhdistettynä kahvakuulaheilautukseen. Takuulla pääsee lähelle maksimisykkeitä. 

Suosittelen myös kokeilemaan tuota yllämainittua soutu-/kahvakuulaheilautustreeniä. Sen voi tehdä myös yksin, tosin treenikaveri tässä harjoituksessa toimii kyllä hyvänä tsempparina.  Treenin voi varioida myös niin, että soutuosuudet korvaa kuntopyörällä. Tänään mulla on tuosta torstain treenistä jokseenkin selkääni saanut olo ja kaupan päälle vielä toisessa kämmenessä tulehtunut rakko (damn those kettlebell swings) Silti olen sitä mieltä, että mukavuusalueen ulkopuolelle kannattaa silloin tällöin mennä. Herättelee kroppaa mukavasti. Ja mikä parasta, sinne pääsee hyvinkin helposti 🙂 

Viikonloppuna kirmaillaan taas pitkin pusikoita uusilla polkureiteillä. Onneksi pahimmat jumit on tällähetkellä yläkropassa. Kivat viikonloput itse kullekin! Menkää käymään pahan olon puolella! 

 

 

 

 

Kommentit (4)
 1. Meidän salilla ei tollasta treeniä oo vielä ollut mut kuulostaa RANKALTA mut kierolla tavalla kivalta!:-D ps. Blogisi nimi on ihana♡

  1. Kokeile ihmeessä Saranda tota treeniä. Se on ihan hullu! 😀 Mä toivuin siitä vasta eilen ja treeni tehtiin torstain. En ihan hetkeen muista tollasia jumeja yläkropassa 🙂 

   Kiitos ♡ Tuo mun blogin nimi on vaan niin kertakaikkisen osuva mulle 🙂 Ja kiitos samoin, myös sulla on loistava blogin nimi ♡ Ja inspiroivia tekstejä. 

    

 2. Blogisi on tosi inspiroiva! Nostimme sen viikon blogiksi etusivulle, toivottavasti mahdollisimman moni löytää sitä kautta juttujesi ääreen 🙂 Muista käydä nappaamassa kunniamerkki sivupalkkiisi täältä.

  1. Oi!!!! (Spontaaneja riemun kiljahduksia) kiitos tuhannesti tästä 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *