Päivän oppi – jos omistat hevosen…

Päivän oppi: Tieto lisää tuskaa, mutta epätietoisuus sitä vasta lisääkin. 

Jos omistat hevosen, lue seuraava ja noudata ohjettani. Kiität minua vielä ja jos nyt satut kuulumaan niihin (harvoihin) onnen possuihin, jonka hevoselle ei ikinä tule mitään mystistä terveysongelmaa ja olet tärvännyt rahojasi ohjettani noudattamalla, niin voit puolestani kirota minut vaikka hornan tuuttiin.

Trust me! Jos sinulla on vähääkään järkeä päässäsi, niin toimit seuraavasti. Maksaa vaivan, takaan sen! Jos sinulla on ollut varaa sijoittaa siihen kopukkaan, on sinulla takuulla varaa myös tähän. Jätä vaikka parit Kingslandit ostamatta…

Kun hevosesi on terve:

– Mittaa hevosesi ruumiinlämpö yhden viikon ajan ainakin kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla. Kirjaa lämmöt ylös ja säilytä ne hyvässä tallessa.

– Otata hevosestasi verikoe. Ainakin pieni verenkuva ja tulehdusarvot, suosittelen lämpimästi myös SAA:ta. 

That’s it! Tämä vinkki oli ilmainen. Harvinaista hevospiireissä 🙂 Herran tähden, noudata sitä!!! 

Edit 12.5. – hyvänen aika sentään! Meinasi unohtua se tärkein ohje. Vakuuta hevosesi!!! Vakuuta niin hyvin, kuin mahdollista! Meikäläinen on tähän mennessä sijoittanut hevosensa sairaudenhoitoon yli 8000€ omasta pussistaan ja tärvännyt samaiseen hommaan vakuutusyhtiön rahoja noin viiden tonnin edestä. Kelatkaapa omalle kohdallenne – reiska kolmetoistatuhatta tonttua hupskeikkaa!!! Eli suosittelen lämpimästi ottamaan laajimman mahdollisen eläinlääkärikuluvakuutuksen mitä löytyy. 

 

 

Kommentit (4)
  1. Pitääkö tää ymmärtää niin, että sun heppa ei olekaan kipeä? 🙂

    1. Ei valitettavasti 🙁 Minua on vain tässä olemassa olevassa tilanteessa auttanut paljon se, että tiedän tasan tarkkaan, miten hevoseni normaalilämpö vaihtelee vuorokauden eri aikoina. Sitä aikoinani runsaasti mitanneena…. Nyt tiedän tarkkaan, mikä on normaalia ja mikä ei. Sitten taas tällä hetkellä harmittaa se, että viimeisen vuoden ajalta hepastani ei ole otettu verikokeita. Vaikka verikokeitakin on siitä runsaasti otettu, niin olisi pitänyt ottaa useammin. Liian usein hevosenomistajat ottavat hevosistaan kokeita vain silloin, kun joku on vialla. 

      1. Ymmärrän pointin. Ihminenhän kyllä tietää jos on vaikka flunssanen olo, ja osaa kertoa kaverille, mutta eläimen kohdalla ei varmaan auta muu kun mitata. Tsemppiä! 

        1. Juurikin näin. Kiitos Suvi 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *