Aamupalalla

Löysin viime sunnuntaina Nonariinan jutun superherkku feta-tomaatti-munakokkelista ja harmittelin, ettei minulla ollut kananmunia kokkelia varten. Nytpäs oli, joten päätin testata tätä herkkua sunnuntain aamupalaksi. Kannatti kokeilla. 

Jaan teille ohjeen, josta kaikki kunnia siis Nonariinalle

  • 3  kananmunaa
  • loraus maitoa (Nonariinalla oli kermaa jääkaapissa, mutta minulla ei)
  • 1 tomaatti
  • 50 g fetaa (ei kannata laittaa 80 g kuten minä, menee fetaiseksi tämä herkku)
  • suolaa (ei kovin paljon, sillä feta on jo tosi suolaista)
  • mustapippuria

Vispasin ensin kananmunia ja maitoa keskenään hetken. Leikkasin tomaatin pieniksi paloiksi ja murustelin fetaa voiveitsellä. Lisäsin tomaatin ja fetan kananmunaseokseen ja maustoin hippusella suolaa ja mustapippurilla. 

img_2366.jpg

Paistamiseen meni hetki, kaavin munakasmassaa pannun ulkoreunalta kohti sisäreunaa hiljalleen. Koska en tykkää hirveän pehmeästä tai kosteasta munakokkelista, paistoin omani aika kuivaksi asti. 

Basilicaa minulta ei löytynyt, mutta nappasin kuvauskoristeeksi illan pastaa varten ostamani avokadon ja viimeistelin kuvausannoksen sillä. Avokado oli itseasiassa sen verran hyvää munakokkelin kanssa, että kävin ryöstämässä siitä kokonaisuudessaan puolet munakokkelin kaveriksi. Kuvitelkaa siis alla olevaan kuvaan paljon enemmän avocadoa. 

img_2370.jpg

Nyt on massu täysi ja tyttö jatkaa operaatio basaaria!

Kiitos vielä Nonariinalle reseptistä!

koti ruoka-ja-juoma diy